ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΙ: Εκπνέει η προθεσμία για τους πρυτάνεις

αει-εκπνέει-η-προθεσμία-για-τους-πρυτά-640022

Τρία από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας έστειλαν στοιχεία στο ΑΣΕΠ, για να συνταχθούν οι λίστες με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα – Ο νόμος θα εφαρμοστεί, διαμηνύει ο Κ. Αρβανιτόπουλος – Θ. Πελεγρίνης: Ας έρθουν να με συλλάβουν

Τρία από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, το Οικονομικό, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έστειλαν στοιχεία στο ΑΣΕΠ, για να συνταχθούν οι λίστες με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα.

Η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Παιδείας για την αποστολή της λίστας εκπνέει σήμερα και, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει το νόμο.

Αν δεν αποσταλούν τα στοιχεία πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο του υπουργείου, οι διευθυντές των Διοικητικών Υπηρεσιών θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διαδικασία του αυτόφωρου καθώς έχει δοθεί η σχετική εντολή για τα Πανεπιστήμια, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Πάτρας, και Ηρακλείου.

Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, λένε ότι δεν έχουν διαπράξει κάτι για να τους συλλάβουν.

Ηδη, μέσα στα Πανεπιστήμια έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος, καθώς κάποιοι πρυτάνεις πιέζουν τους διευθυντές των Διοικητικών Υπηρεσιών να δοθούν τα στοιχεία, ενώ και μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί θέλουν να συνεχίσει ομαλά η ακαδημαϊκή ζωή.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι που δε θέλουν να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία, καθώς αυτά μπορεί να είναι πλαστά, όπως καταγγέλλεται.

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους λένε ότι οι ίδιοι δεν έχουν λίστες στα χέρια τους αλλά τις έχουν οι διοικητικοί που κάνουν για Πέμπτη εβδομάδα απεργία ενώ οι πρωτοετείς φοιτητές περιμένουν ήδη ένα μήνα για να δηλώσουν φοιτητές.

Αντίθετα, σήμερα παρακολούθησαν εκδηλώσεις στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στο Καποδιστριακό για τα Πανεπιστήμια σε καιρό κρίσης.

Σε ό,τι αφορά στο εξάμηνο είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο σωστός αριθμός εβδομάδων διδασκαλίας.

Θ. Πελεγρίνης: Ας έρθουν να με συλλάβουν

«Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έρθουν να με συλλάβουν», δήλωσε σήμερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, με αφορμή τη λήξη της διορίας που είχε οριστεί για την υποβολή από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων των καταλόγων με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Με το πέρας της προθεσμίας αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται να ελεγχθούν ποινικά και οι πρυτανικές αρχές επειδή αμέλησαν να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να λειτουργήσουν τα ιδρύματα που διευθύνουν.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου