Μαρκογιαννάκης: «Δεμένη υπόθεση» η κατηγορία εναντίον στελεχών της Χ.Α.

Τελευταία ενημέρωση: 2013-10-01, 16:39:21
Μαρκογιαννάκης: «Δεμένη υπόθεση» η κατηγορία εναντίον στελεχών της Χ.Α.

Σύμφωνα με τη νομική ερμηνεία του αντιπροέδρου της Βουλής θα είναι βουλευτές και θα έχουν δικαίωμα να ξαναθέσουν υποψηφιότητα, εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση και στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί εκλογές

Η κατηγορία εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι «δεμένη υπόθεση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα.

Όπως πρόσθεσε, για το μόνο αδίκημα που μπορεί να απαγγείλει κατηγορία ο ανακριτής είναι για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς είναι αυτόφωρο κακούργημα για το οποίο δεν απαιτείται άρση ασυλίας από τη Βουλή.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν την ιδιότητα του βουλευτού, μέχρις ότου υπάρξει απόφαση επί της κατηγορίας, η οποία θα απαγγελθεί, εξήγησε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Θα πρέπει να είναι και καταδικαστική και ταυτόχρονα να απαγγελθεί αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Βεβαίως πρέπει να είναι και αμετάκλητη, δηλαδή να πάει και στον Άρειο Πάγο. Λογικά μιλάμε για μια περίοδο 2- 3 ετών», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη νομική ερμηνεία του κ. Μαρκογιαννάκη, θα είναι βουλευτές και θα έχουν δικαίωμα να ξαναθέσουν υποψηφιότητα, εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση και στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί εκλογές.

 

protothema.gr

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=