ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκογιαννάκης: «Δεμένη υπόθεση» η κατηγορία εναντίον στελεχών της Χ.Α.

μαρκογιαννάκης-δεμένη-υπόθεση-η-κα-652584

Σύμφωνα με τη νομική ερμηνεία του αντιπροέδρου της Βουλής θα είναι βουλευτές και θα έχουν δικαίωμα να ξαναθέσουν υποψηφιότητα, εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση και στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί εκλογές

Η κατηγορία εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι «δεμένη υπόθεση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα.

Όπως πρόσθεσε, για το μόνο αδίκημα που μπορεί να απαγγείλει κατηγορία ο ανακριτής είναι για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς είναι αυτόφωρο κακούργημα για το οποίο δεν απαιτείται άρση ασυλίας από τη Βουλή.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν την ιδιότητα του βουλευτού, μέχρις ότου υπάρξει απόφαση επί της κατηγορίας, η οποία θα απαγγελθεί, εξήγησε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Θα πρέπει να είναι και καταδικαστική και ταυτόχρονα να απαγγελθεί αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Βεβαίως πρέπει να είναι και αμετάκλητη, δηλαδή να πάει και στον Άρειο Πάγο. Λογικά μιλάμε για μια περίοδο 2- 3 ετών», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη νομική ερμηνεία του κ. Μαρκογιαννάκη, θα είναι βουλευτές και θα έχουν δικαίωμα να ξαναθέσουν υποψηφιότητα, εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση και στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί εκλογές.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου