ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη του Ιταλού που έβγαλε όπλο κατά διαδηλωτών στην Πάτρα

καταδίκη-του-ιταλού-που-έβγαλε-όπλο-κα-666955

Σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 38χρονος Ιταλός συνταξιούχος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που έβγαλε όπλο κατά διαδηλωτών στην Πάτρα. Βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά στα σπίτια που διέμενε.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/09) ο 38χρονος Ιταλό συνταξιούχος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος την προηγούμενη μέρα έβγαλε όπλο κατά διαδηλωτών.

Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και απειλή. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για τα δύο πρώτα αδικήματα, καθώς η άδεια οπλοφορίας που διέθετε είχε λήξει από τις 30 Ιουνίου. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 600 ευρώ. Αμέσως μετά κατέθεσε έφεση.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο δικηγόρος του 38χρονου υποστήριξε ότι δεν είχε ανανεώσει την άδεια οπλοφορίας που διέθετε και την οποία είχε βγάλει στην πατρίδα του λόγω του ότι ήταν στην Ελλάδα ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος είπε ότι έτυχε να έχει το όπλο μαζί του, καθώς δεν συνήθιζε να το παίρνει. Όπως υποστήριξε, το προέταξε προς τους διαδηλωτές, καθώς φοβήθηκε για την έγκυο γυναίκα του και δεν σκόπευε να πυροβολήσει.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν σε σπίτια που διέμενε στον Πόρο και στην Πάτρα βρήκαν όπλα και πυρομαχικά. Στον Πόρο εντοπίστηκαν ένα χάρτινο κουτί με 14 σπρέι πιπεριού, ένα μεταλλικό κουτί με 390 φυσίγγια πιστολιού, ένα ξύλινο τόξο, 7 αλουμινένια βέλη τόξου μέσα σε θήκη και 41 κυνηγετικά φυσίγγια.

Σε σπίτι ημεδαπής στην Εγλυκάδα Πατρών, όπου φιλοξενούνταν τις τελευταίες μέρες με τη σύζυγο του, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο μέσα σε υφασμάτινη θήκη.

patrastimes.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου