ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο για το σκάνδαλο Energa και Hellas Power

συνελήφθησαν-δύο-για-το-σκάνδαλο-energa-και-h-681859

Αναζητούνται άλλοι τρεις μετά από ένταλμα σύλληψης

Συνεχίζεται η έρευνα για το σκάνδαλο Energa και Hellas Power. Ήδη, η αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο ακόμη κατηγορουμένων, ενώ εκκρεμούν ακόμη τρία εντάλματα για την υπόθεση των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τρία άτομα που αναζητούνται, εκ των οποίων, ο ένας, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, είναι κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, διαφεύγουν της σύλληψης.

Ο ανακριτής που είναι αρμόδιος για τα θέματα διαφθοράς πάντως χθες προχώρησε στην έκδοση των νέων ενταλμάτων σύλληψης μετά τη διαβίβαση στοιχείων για την εμπλοκή των πέντε προσώπων από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό, τα οποία είχαν αποσταλεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται.

Η δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνει κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν τους υπεύθυνους των δυο εταιρειών καθώς οι εν λόγω πάροχοι φέρονται να μην απέδιδαν στο Δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι υπαίτιοι των δύο εταιρειών φέρονται να έβγαζαν τα επίμαχα ποσά σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.

Συνολικά η ζημιά για το Δημόσιο κατά το κατηγορητήριο φαίνεται να ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου