ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη απεργία των εργαζομένων ση ΛΑΡΚΟ

24ωρη-απεργία-των-εργαζομένων-ση-λαρκο-682864

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και διοργανώνουν αυτήν την ώρα συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Με βασικό σύνθημα «Δεν πωλείται η ΛΑΡΚΟ. Πωλείται η Ελλάδα», τα σωματεία απεργούν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, να παραμείνει η εταιρεία ανοιχτή, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί η εταιρεία μέσω των θέσεων των εργαζομένων.

Σύμφωνα πληροφορίες η τελική πρόταση της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας προβλέπει επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ (έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ), με στόχο τη βιώσιμη λειτουργία της.

Όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τις διαδοχικές συσκέψεις του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, η ελληνική πρόταση προκρίνει τα εξής:

-Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ): Διάσπαση της εταιρείας σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος. Διατηρείται μόνον το στρατιωτικό σκέλος, για την κάλυψη των αμυντικών δαπανών της χώρας. Θα γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία του πολιτικού σκέλους.

-Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ): Διάσπαση της επιχείρησης και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους (για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τη συντήρηση οχημάτων, κ.λπ.). Εκκαθάριση εν λειτουργία του υπολοίπου τμήματος της εταιρείας.

-ΛΑΡΚΟ: Επιταχύνεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας (έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ), με στόχο τη βιώσιμη λειτουργία της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου