ΕΛΛΑΔΑ

Πολύδωρας προς Στουρνάρα: Η απάντηση για τις off-shore «δεν με εφώτισε ιδιαιτέρως»

πολύδωρας-προς-στουρνάρα-η-απάντηση-γ-700649

Ανεπαρκή χαρακτηρίζει ο Βύρων Πολύδωρας την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών για τους ελέγχους στις υπεράκτιες εταιρίες με ακίνητα και αφήνει αιχμές κατά Στουρνάρα

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στις εξωχώριες και υπεράκτιες εταιρίες, απαντώντας σε ερώτηση που ο ίδιος είχε καταθέσει, φαίνεται πως δεν ικανοποίησαν τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος επανέρχεται σήμερα, με νέα ανακοίνωση, ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ο κ. Πολύδωρας δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι η απάντηση τον εξέπληξε (αρνητικά) και αφήνει αιχμές προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι σε συγκεκριμένο ερώτημα για το αν μπορεί να γίνει έλεγχος του μετοχολογίου των εν Ελλάδι καταγεγραμμένων offshore μέχρι φυσικών προσώπων, «η απάντησή σας δεν με ΄΄εφώτισε΄΄ ιδιαιτέρως».

Ταυτόχρονα, δε, εφιστά την προσοχή του υπουργού στο ότι «υπάρχει τοις πράγμασι άρνηση ουσιαστικού ελέγχου των offshore εταιρειών εν Ελλάδι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αρμόδιοι και σεις ως εποπτεύων υπουργός, υπέχων σχετική ευθύνη, να χαρακτηρισθούν ότι έτσι (μη) ενεργούντες πρόκειται ενδεχομένως για κάλυψη ή, επί το ποινικότερον, υπόθαλψη φοροφυγάδων και άλλων συναφών εγκληματιών».

Στα στοιχεία που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών στις 19 Αυγούστου, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση του κ. Πολύδωρα, αναφέρεται πως μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 34 από τις 6.575 εταιρείες και έχουν βεβαιωθεί 40.068.785,61 ευρώ. Το υπουργείο συνεχίζει τους ελέγχους σε 315 ακόμη εταιρείες.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου