ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα η «μαφία» του Ηρακλείου

στον-εισαγγελέα-η-μαφία-του-ηρακλεί-718811

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στα δημοτικά διαμερίσματα της Χερσονήσου και του Μαλεβυζίου

Συνολικά 54 άτομα περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν τους τελευταίους πέντε μήνες στην διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου με κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι 12 Έλληνες ηλικίας από 20 ως 55 χρόνων και ο 30χρονος Αλβανός που συνελήφθησαν, οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στα δημοτικά διαμερίσματα της Χερσονήσου και του Μαλεβυζίου, στην οποία μετείχαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης. Στα σπίτια και σε αποθήκες των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά 879,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο γραμμάρια κατεργασμένης, οκτώ χασισόδεντρα ύψους ενός μέτρου, οκτώ γραμμάρια σπόρων κάνναβης, 0,9 γραμμαρίου κοκαΐνης και τέσσερα χάπια “Ecstacy”.

Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι των 6.35 mm, δυο πιστόλια κρότου, ένα αεροβόλο τυφέκιο με διόπτρα, 164 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρία πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ, πέντε ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας, 35 κινητά και πλήθος καρτών SIM, μετρητά ύψους 8.685 ευρώ, αλλά και βιβλιάρια καταθέσεων με «φουσκωμένους» λογαριασμούς. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη τρία αγροτικά φορτηγάκια και δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών και έστειλαν τα όπλα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για βαλλιστικές εξετάσεις και ανίχνευση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου