ΕΛΛΑΔΑ

Στα σαγόνια του καρχαρία…

στα-σαγόνια-του-καρχαρία-718970

Ένα σπάνιο θέαμα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, όσοι περαστικοί -ντόπιοι και τουρίστες- που περνούσαν από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, αφού αντίκριζαν κρεμασμένο έναν… καρχαρία.

Το μεγάλο καρχαριοειδές ψαρεύτηκε από επαγγελματία ψαρά στην Αγία Γαλήνη και μεταφέρθηκε προς πώληση στο ιχθυοπωλείο “Γιαλός” του Νίκου Θεοφίλου.

Οπως δήλωσε ο ίδιος, πρόκειται για έναν Γαλέο Μπλαβίτη, με το συγκεκριμένο να φτάνει τα 2.5 μέτρα μήκος και να ζυγίζει 40 κιλά. Ένα ψάρι που είναι μεγάλο, αλλά όχι το μεγαλύτερο δυνατό, μιας και πριν από 7-8 χρόνια είχε ψαρευτεί Γαλέος 140 κιλών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ιχθυοπωλείου, το συγκεκριμένο ψάρι, διαθέτει 3 σειρές δόντια και παρά την τρομακτική του όψη, είναι ένας εκλεκτός μεζές, ο οποίος πωλείται προς 15 ευρώ το κιλό.

Το θέαμα δεν άφησε ασυγκίνητους τους περαστικούς, οι οποίοι σταματούσαν, για να φωτογραφηθουν με το “θηρίο”, πριν αυτό κοπεί και πωληθεί.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους ψάρια απαντώνται, κυρίως, στα νότια της Κρήτης. Όμως, κάποιες φορές έχουν ψαρευτεί και στα ανοιχτά της Ντίας.

creteplus.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου