ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά τα αγγελούδια που έπεσαν σε αρδευτικό κανάλι

νεκρά-τα-αγγελούδια-που-έπεσαν-σε-αρδε-719233

– Ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβάν είχαν εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης – O πατέρας κατήγγειλε πως η μητριά του ήταν αυτή που πέταξε τα αγοράκια στο κανάλι γιατί δεν τα αγαπούσε- Σπαρακτικό το βίντεο με το ξέσπασμα των γονιών -Σε ατύχημα αποδίδει η Αστυνομία τον θάνατο των δύο παιδιών

Σε ανείπωτη τραγωδία κατέληξε η έρευνα των ανδρών της ΕΜΑΚ να ανακαλύψουν τα ίχνη των δυο παιδιών που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από την περιοχή του Στρεφίου Ηλείας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι σοροί των δυο ανήλικων αδελφών από τη Βουλγαρία, του 4χρονου Ντίνκο και του 7χρονου Ιβάν, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης μέσα στην κεντρική αρδευτική διώρυγα του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, όταν στέγνωσε από το νερό μετά τη διακοπή της τροφοδοσίας του ώστε να πέσει η στάθμη.

Όλα έδειχναν ότι τα άτυχα αγγελούδια είχαν πέσει στο κανάλι και είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα, αλλά ως αργά χθες οι έρευνες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και αργότερα ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ με βάρκα, αλλά και κατοίκων της περιοχής, δεν απέφεραν καρπούς. Έτσι, διακόπηκε η ροή στο κανάλι ώσπου να αδειάσει εντελώς, για να φανεί αν τα παιδιά βρίσκονται πράγματι νεκρά μέσα. Οι έρευνες συνεχίστηκαν μόλις ξημέρωσε και η κατάληξη συγκλόνισε την περιοχή.

Σε ατύχημα αποδίδει η Αστυνομία τον θάνατο των δύο παιδιών

Την ίδια ώρα, η αστυνομία αποδίδει σε ατύχημα τον θάνατο τον δύο μικρών αγοριών, ωστόσο αστυνομικοί ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία και εξετάζουν με πολλή προσοχή την καταγγελία που έκανε ο Βούλγαρος πατέρας των δυο παιδιών, ότι η μητριά του πέταξε τα παιδιά στο κανάλι επειδή δεν τα αγαπούσε! Παράλληλα, «φως» στην υπόθεση αναμένεται να δώσει και το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Στο πιο κάτω βίντεο καταγράφεται το ξέσπασμα των γονιών στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου των παιδιών…
Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία για τους Βούλγαρους γονείς άρχισε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν αντιλήφθηκαν πως τα δύο παιδιά είχαν αργήσει να επιστρέψουν στο σπίτι από την κατοικία των παππούδων τους που είχαν επισκεφθεί γύρω στις δύο το μεσημέρι ώστε να παραλάβουν τρόφιμα και πόσιμο νερό για την οικογένεια.

Σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, φαίνεται πως τα παιδιά έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού όπου προμηθεύτηκαν τα προϊόντα που ήθελαν ενώ λίγο αργότερα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη τους.

Ανάστατοι οι δύο γονείς που μένουν στην περιοχή περίπου ένα μήνα, μόλις αντιλήφθηκαν την απουσία των παιδιών τους, άρχισαν τις έρευνες στα γύρω χωράφια και κατέληξαν στο αρδευτικό κανάλι του ΓΟΕΒ που φαίνεται τα παιδιά να ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη διαδρομή όταν πήγαιναν στη γιαγιά τους.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, εντόπισαν κοντά στο κανάλι το φαγητό (κρέας) που μετέφεραν τα παιδιά, αντιλαμβανόμενοι ότι πιθανότατα τα δύο ανήλικα παιδιά έπεσαν μέσα.

Για τον εντοπισμό των δύο μικρών παιδιών κινητοποιήθηκαν άμεσα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενώ τις έρευνες ενίσχυσε και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα με ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες και τη χρήση βάρκας,

Σημαντική ήταν και η συμβολή του ΓΟΕΒ, καθώς άμεσα οι υπεύθυνοι έκλεισαν την παροχή νερού ώστε να χαμηλώσει η στάθμη των υδάτων.

Στο σημείο των ερευνών και στη γύρω περιοχή συμμετείχαν και αεροσκάφη καναντέρ, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι και αργά τη νύχτα.

Τελικά, σήμερα το πρωί τα άτυχα παιδιά βρέθηκαν λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου είχαν πέσει μέσα στο κανάλι, καθώς τα ανέσυρε στην επιφάνεια η στάθμη του νερού.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου