ΕΛΛΑΔΑ

Αδεια παραμονής στην Ελλάδα στον Πακιστανό που ρίσκαρε τη ζωή του για να βοηθήσει δύο ηλικιωμένους

αδεια-παραμονής-στην-ελλάδα-στον-πακι-719732

Πριν από ένα χρόνο είχαν συγκλονίσει με την αυτοθυσία τους και τον ηρωισμό τους. Χωρίς να διστάσουν, τρεις μετανάστες από το Πακιστάν είχαν σπεύσει για να βοηθήσουν δύο ηλικιωμένους που είχαν εγκλωβιστεί στις γραμμές του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου. Οι δύο από αυτούς, μαζί με το ζευγάρι που ήταν στο αυτοκίνητο, δεν τα κατάφεραν. Ο Μασούντ Αχμέντ τραυματίστηκε. Για αυτή τη γενναία πράξη του θα του χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα.

Ο Μασούντ Αχμέντ, μαζί με τους συμπατριώτες του Χαμαγιούν Ανγουάρ και Γουακάρ Αχμέντ έτρεξαν μόλις είδαν το αυτοκίνητο με το ηλικιωμένο ζευγάρι εγκλωβισμένο στις γραμμές του τρένου. Οι δύο μπήκαν στο όχημα για να βοηθήσουν τους επιβάτες του να βγουν, ενώ ο Μασούντ Αχμέντ τους βοηθούσε απέξω.

Δυστυχώς όμως η αμαξοστοιχία τους «πρόλαβε». Επεσε επάνω τους με ταχύτητα και βρήκαν τραγικό θάνατο το ζευγάρι και οι δυο Πακιστανοί, ενώ ο Μασούντ Αχμέντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος.

Το 41χρονο να δεχθεί την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αποφάσισε να του χορηγηθεί άδεια παραμονής στην Ελλάδα για εξαιρετικούς λόγους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ακαδημία Αθηνών είχε απονείμει βραβείο μετά θάνατο στους Χαμαγιούν Ανγουάρ και Γουακάρ Αχμέντ για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου