ΕΛΛΑΔΑ

Ολη η Νάξος σε ένα χιουμοριστικό βίντεο 204 δευτερολέπτων

ολη-η-νάξος-σε-ένα-χιουμοριστικό-βίντε-720950

Με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο ναξιώτη ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου, ο οποίος γράφει και το σενάριο, ένα πρωτότυπο χιουμοριστικό βίντεο που από την Πέμπτη κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο του Internet, διαφημίζει με ιδιαίτερο τρόπο τη Νάξο, σε μια πρωτοβουλία του δήμου του νησιού.

Το διάρκειας 204 δευτερολέπτων βίντεο «Ολος ο κόσμος σε ένα Νησί» (Naxos: A World to Experience) ξεφεύγει από το συνηθισμένο κυκλαδίτικο μοτίβο «ήλιος και θάλασσα» και παρουσιάζει έναν ζωντανό κόσμο εμπειριών.

Μια φανταστική ξενάγηση ξεκινά με αναφορές και εικόνες της Νάξου: από τα αρχαιολογικά της μνημεία, τα βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, στην γαστρονομία και την τοπική βιομηχανία προϊόντων, καταλήγοντας στα Διονυσιακά μυστήρια, το παραδοσιακό Καρναβάλι και την πειρατική ιστορία του Αιγαίου.

«Ενας ολόκληρος κόσμος εμπειριών σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στη Νάξο» λέει ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός. «Ως ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας, η Νάξος προσφέρει στους επισκέπτες της μια ποικιλία από δραστηριότητες και πράγματα που μπορούν να δουν, να κάνουν και να μάθουν, όλο το χρόνο. Θέλουμε να εμπνεύσουμε έτσι τον ταξιδιώτη που αναζητά το κάτι περισσότερο: την περιπέτεια, την ιστορία, τον πολιτισμό, το μυστήριο και το στοιχείο της έκπληξης».

Το σενάριο είναι του Λευτέρη Ελευθερίου, ο οποίος υποδύεται και τους περισσότερος από τους ρόλους. Πρωταγωνιστής είναι ένας ξένος τουρίστας, ο οποίος ξυπνά σε μια αμμώδη παραλία της Νάξου και ξεκινά μια περιπετειώδη περιήγηση του νησιού.

Ο τουρίστας προσεγγίζεται από διάφορους χαρακτήρες μεταδίδοντας στον θεατή μια σειρά από εμπειρίες μυστηριώδεις και συνάμα απρόσμενες. Ένας Άραβας δείχνει προς την πλούσια αμμώδη παραλία. Ένας μοναχός ξεπροβάλει από μια παλιά βυζαντινή εκκλησία και του προσφέρει ελιές. Ο ήρωας μεταφέρεται σε μία ζούγκλα όπου ένας Αζτέκος του δίνει μια αρχαία ανάγλυφη πλάκα. Στη συνέχεια βρίσκεται σε μια κοιλάδα που θυμίζει γαλλική επαρχία όπου ένας Γάλλος σερβιτόρος του σερβίρει ντόπιο κρασί και τυρί. Περιδιαβαίνει τα σοκάκια ενός μεσαιωνικού κάστρου όπου συναντά Διονυσιακές φιγούρες και γυναίκες με ενδυμασία καρναβαλιού. Όλα δρουν μεταφορικά για τον κόσμο των εμπειριών που περιμένουν τον επισκέπτη στη Νάξο, υπογραμμίζοντας παράλληλα το διεθνές ενδιαφέρον του νησιού.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου ο οποίος ο ίδιος κατάγεται από το νησί, συνεργάστηκε με τον επίσης ναξιώτη σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδάκο.

«Εκτός από την παραδοσιακή νησιώτικη γοητεία που περιμένουμε έτσι και αλλιώς από ένα κυκλαδίτικο νησί, η Νάξος κλείνει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα της και προσφέρει μια πληθώρα πραγμάτων προς εξερεύνηση», λέει ο Λευτέρης Ελευθερίου. «Λατρεύω τη Νάξο και αυτό ήταν μια συναρπαστική ευκαιρία να δείξω το γιατί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου