ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα κερδίζει τους τουρίστες

η-ελλάδα-κερδίζει-τους-τουρίστες-721746

Η Ελλάδα επιστρέφει στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων τουριστών που πέρυσι τέτοια εποχή στρέφονταν σε άλλους προορισμούς κυρίως λόγω του φόβου εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και της αβεβαιότητας των διπλών εκλογών.

Παρότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση, «τα στοιχεία που φόβιζαν τους ξένους επισκέπτες», όπως λένε στελέχη της τουριστικής αγοράς, φέτος έχουν εξαλειφθεί, γεγονός που λειτουργεί θετικά για τον εισερχόμενο τουρισμό.

«Πλέον, ο τουρίστας από το εξωτερικό νιώθει σίγουρος ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα δεν θα έχει απρόοπτα», λέει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης. Ακόμα και το γεγονός πως η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση για κάποιους σημαίνει ότι από πλευράς τιμών υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για φτηνές διακοπές.

Ήδη από τα στοιχεία των κρατήσεων που γίνονται αυτήν την περίοδο μέσω του διαδικτύου, αλλά και των κατά τόπους Ενώσεων Ξενοδοχείων, προκύπτει ότι η Ελλάδα φέτος είναι φτηνότερη σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά 10% έως και 15%. Ωστόσο, υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις που καταγράφονται αυξήσεις.

Επίσης, προκύπτει ότι ως προορισμός η χώρα μας φαίνεται να ξανακερδίζει τους τουρίστες που έχασε τα προηγούμενα χρόνια από την Ισπανία και την Τουρκία λόγω τιμών.

Share×

Τα Νέα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου