ΕΛΛΑΔΑ

Έφαγε 14.000 ευρώ από μοναστήρι της Φθιώτιδας

έφαγε-14-000-ευρώ-από-μοναστήρι-της-φθιώτιδ-722326

Ο λόγος για έναν νεαρό ευγενικό κύριο, που κατάφερε να εξαπατήσει την ηγουμένη και να γίνει “καπνός”, έχοντας πάρει 14.000 ευρώ και τη σφραγίδα του Μοναστηριού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν ο ευγενικός “κύριος” τηλεφώνησε στο Μοναστήρι και ζήτησε να μιλήσει με την Ηγουμένη. Της είπε ότι τηλεφωνεί από τη γραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Μονής Πετράκη, ότι έχει εγκριθεί για το μοναστήρι ένα δάνειο ύψους 60 έως 80 χιλιάδων ευρώ και ότι τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει για τα “διαδικαστικά” .

Ο ευγενικός κύριος επανήλθε και μεταξύ άλλων της είπε ότι για να εκταμιευθεί το δάνειο, πρέπει να προπληρωθεί η εφορία. Η ηγουμένη πείστηκε και κατέβηκε στην Αθήνα για να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα, όπως της ζήτησε ο απατεώνας. Το ραντεβού αρχικά είχε δοθεί στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι. Τελευταία στιγμή όμως της τηλεφώνησε και της είπε ότι για κάποιο λόγο ήταν στον Πειραιά και ότι θα βρισκόντουσαν εκεί.

Πράγματι η Ηγουμένη συνάντησε έναν νεαρό ευγενικό κύριο, που της συστήθηκε ως Δημήτρης. Αφού την ενημέρωσε και πάλι για όλη τη διαδικασία για την εκταμίευση του δανείου, πήρε από την ηγουμένη 14.000 ευρώ και τη σφραγίδα της μονής, για να “τακτοποιήσει” το θέμα της εφορίας. Φυσικά από την επομένη ο ευγενικός νεαρός δεν απαντούσε ποτέ στο τηλέφωνο και όταν η Ηγουμένη τον αναζήτησε στη Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν.

lamiareport.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου