ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2013: Πάνω τα ξενόγλωσσα, κάτω οι αρχιτεκτονικές

πανελλήνιες-2013-πάνω-τα-ξενόγλωσσα-κάτω-722508

Νέα δεδομένα για τις βάσεις εισαγωγής 49 τμημάτων -στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα- φέρνουν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, από τα 9 ειδικά μαθήματα στα 5 αυξάνονται οι αριστούχοι αλλά και οι υποψήφιοι που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη βάση του 10. Περισσότεροι αριστούχοι καταγράφονται στο Ελεύθερο Σχέδιο, στα Αγγλικά, στα Γερμανικά, στην Αρμονία αλλά και στον Ελεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των υποψηφίων που κινήθηκαν στη βαθμολογική κλίμακα μεταξύ 15-20 σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την κλίμακα βρέθηκε το 31,04% έναντι 10,44% πέρυσι. Ειδικότερα, στις άριστες βαθμολογίες (18-20) οι υποψήφιοι αυξήθηκαν κατά 5%. Τα νέα βαθμολογικά δεδομένα φέρνουν ανατροπές στις βάσεις των ξενόγλωσσων τμημάτων, στα οποία -επιπροσθέτως- μειώθηκαν σημαντικά οι θέσεις εισακτέων.

Άνοδο των βάσεων θα πρέπει να αναμένουν όσοι στοχεύουν στα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στο τμήμα της Αθήνας, όπου οι θέσεις μειώθηκαν κατά 45, η βάση εισαγωγής αναμένεται να ξεπεράσει τα 20.000 μόρια, ενώ στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης η βάση θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει τα 20.500 μόρια.

Άνοδος των βάσεων θα υπάρχει και στα τμήματα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Γερμανικής Φιλολογίας.

Αναφορικά με τις σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τις φετινές θέσεις θα διεκδικήσουν 1.874 υποψήφιοι, όσοι δηλαδή εξετάστηκαν στο Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο.

ΕΘΝΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου