ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

στη-βουλή-το-νομοσχέδιο-για-τη-νεριτ-723083

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Internet Τηλεόραση), το οποίο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Υποδομών και Επικρατείας.

Νωρίτερα σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωσε ότι η εκπομπή προγράμματος εκ νέου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να είναι θέμα ωρών, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμπει με δύο κανάλια εθνικής εμβέλειας, ένα δορυφορικό, τέσσερα εθνικά ραδιοφωνικά προγράμματα και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου (στην παραμεθόριο δηλαδή).

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα λειτουργεί με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, με έδρα την Αθήνα, θα ανήκει στον δημόσιο τομέα και θα τελεί υπό την εποπτεία του κράτους. Θα έχει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και θα αποτελεί ενιαίο φορέα, όπου θα μπορούν να ενταχθούν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και λοιπές, ιδίως πολιτιστικές, δραστηριότητες.

Επίσης, θα διαθέτει πλήρη προγραμματική και συντακτική ανεξαρτησία, ενώ από τον κρατικό προϋπολογισμό ορίζονται για την έναρξη του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. 5 εκατ. ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου