ΕΛΛΑΔΑ

Εκνευρισμένος ο Τσοχατζοπουλος ζήτησε παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

εκνευρισμένος-ο-τσοχατζοπουλος-ζήτη-723091

Για να μην διαβαστούν οι χειρόγραφες σημείωσεις του που τον ενοχοποιούν και αποδεικνύουν ότι δωροδοκούνταν έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί την… εθνική ασφάλεια – Τι του απάντησαν ο Πρόεδρος του δικαστηρίου και η Εισαγγελέας

Την συνδρομή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να τον προστατέψει από νέα δημοσιοποίηση των προσωπικών του σημειώσεων που διαβάζονται πλέον στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ζήτησε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο.

Παράλληλα, φανερά φορτισμένος και σε έντονο ύφος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για μεροληπτική στάση του δικαστηρίου σε βάρος του και χαρακτήρισε εκ νέου τις χειρόγραφες σημειώσεις του ως προσωπικά δεδομένα που πρέπει να προστατευτούν.

Όλα ξεκίνησαν ενώ στο δικαστήριο γινόταν η ανάγνωση μια από τις δεκάδες σημειώσεις του πρώην υπουργού που έχει ως αποδέκτη τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών και σήμερα συγκατηγορούμενό του στη δίκη για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, Γιάννη Σμπώκο.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Τι είναι αυτό που διαβάζετε; Ποιανού είναι; Από πού ήρθε;

Πρόεδρος: Είναι χειρόγραφο. Είναι δικά σας τα γράμματα;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Διαμαρτύρομαι. Δεν με ενδιαφέρει τι διαβάζετε. Πώς διαλέξατε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να διαβάσετε; Έρχεστε σήμερα και διαβάζετε αποκλειστικά σημειώσεις προσωπικού χαρακτήρα. Είδατε τι έγραφαν χθες τα μπλογκς;

Πρόεδρος: Δεν είναι δουλειά μας να κοιτάμε τα μπλογκς.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ζητώ από την υπηρεσία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να με προστατεύσει.

Πρόεδρος: Αυτά τα έγγραφα δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της αρχής.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιος το κρίνει;

Πρόεδρος: Καθίστε κ. κατηγορούμενε.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι μεροληπτική η στάση του δικαστηρίου. Θα με προστατεύσετε κ. Πρόεδρε;

Στο σημείο αυτό παρενέβη η εισαγγελέας της έδρας κυρία Γεωργία Αδειλίνη και απευθυνόμενη προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο είπε: «Εδώ δεν είστε μόνος. Παρίστασθε με τρεις δικηγόρους. Η διαδικασία είναι νόμιμη. Δεν είστε υποχρεωμένος κάθε φορά που διαβάζεται κάτι να πάρετε θέση».

«Θα παραμένετε σιωπηλός για να μην παρεμποδίζετε τη διαδικασία», τόνισε η εισαγγελέας για να συμπληρώσει: «Οι πάντες είναι μάρτυρες ότι η διαδικασία είναι νόμιμη».

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κάνετε ζημιά. Υπάρχει πρόβλημα που σας αφορά προσωπικά σαν εισαγγελέα. Κάνετε τεράστια ζημιά στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Γεωργία Αδειλίνη: Αναλαμβάνω την ευθύνη.

Αιχμηρός ήταν στην τοποθέτησή του και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας κ. Π. Παναγιωτόπουλος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πώς κάθε σημείο προορισμένο να αποδεικνύει είναι έγγραφο.

«Το πάτημα στο χιόνι είναι έγγραφο, αποδεικνύει την αλήθεια. Και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για την αναζήτησή της», είπε.

Πάντως ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενος προ τον Άκη Τσοχατζόπουλο ξεκαθάρισε πώς αν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός ξαναδιακόψει τη διαδικασία θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα καθώς με τις συνεχείς παρεμβάσεις του παρεμποδίζει τη δίκη και δείχνει ασέβεια προς το δικαστήριο. στο Κέντρο …

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου