ΕΛΛΑΔΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη του Άκη

ανέβηκαν-οι-τόνοι-στη-δίκη-του-άκη-723119

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται σήμερα η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου συνεχίζεται η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών λόγω των συνεχών παρεμβάσεων του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος διαμαρτύρεται για την ανάγνωση από το δικαστήριο των προσωπικών του σημειώσεων.

Διαβάστε τους διαλόγους που διημείφθησαν:

Τσοχατζόπουλος: Ζητώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να με προστατέψει.

Πρόεδρος: Αυτό δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής.

Τσοχατζόπουλος: Ποιος το κρίνει αυτό;

Πρόεδρος: Καθίστε κάτω. Αυτό έχει κριθεί.

Τσοχατζόπουλος: Διαμαρτύρομαι για τη μεροληπτική στάση του δικαστηρίου. Θα με προστατέψετε κ. Πρόεδρε;

Εισαγγελέας κ. Αδηλινή: Εδώ δεν είστε μόνος. Είστε σε μια νόμιμη διαδικασία. Παρίστανται οι τρεις συνήγοροι σας. Δεν είστε υποχρεωμένος κάθε φορά που διαβάζεται κάτι να παίρνετε θέση. Θα παραμένετε σιωπηλός για να μην παρεμποδίζετε τη διαδικασία. Έχετε υποχρέωση. Οι πάντες είναι μάρτυρες εδώ ότι διεξάγεται μια νόμιμη διαδικασία. Μην την παρεμποδίζετε.

Τσοχατζόπουλος: Κάνετε ζημιά. Βλάπτετε. Θέλετε να πάρετε την ευθύνη;

Εισαγγελέας κ. Αδηλινή: Η διαδικασία είναι δημόσια. Οι πάντες κρινόμαστε.

Τσοχατζόπουλος: Υπάρχει πρόβλημα που σας αφορά ως εισαγγελέα. Πρόκειται για ένα ψευδές και σαθρό κατηγορητήριο ενάντια στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Έχετε κι εσείς ως εισαγγελέας ευθύνη. Διαβάζετε χαρτιά που βρέθηκαν στο δρόμο. Εδώ κι εκεί. Έχετε ευθύνες.

Εισαγγελέας κ. Αδηλινή: Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

Εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος: Έγγραφο είναι ο, τι αποδεικνύει έννομες συνέπειες. Το πάτημα ενός ανθρώπου στο χιόνι αποτελεί έγγραφο. Αυτά που διαβάζει το δικαστήριο είναι έγγραφα που δεν εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα. Ούτε η παρέμβαση της Αρχής χρειάζεται. Υποχωρούν όλα μπροστά στην αναζήτηση της αλήθειας. Αν δεν θέλουν να τα ακούν οι κατηγορούμενοι ας πράξουν ο,τι νομίζουν.

Πρόεδρος: Το έγγραφο είναι ενισχυτικό αποδεικτικό κατά το βούλευμα.

Τσοχατζόπουλος: Θα αναγνωσθεί;

Πρόεδρος: Αναγνώσθηκε. Όταν λέμε έγγραφο εννοούμε έγγραφο.

Τσοχατζόπουλος: Άρα δεν τηρούμε πάλι τις διαδικασίες και τους νομούς.

Πρόεδρος: Αν συνεχίσετε έτσι θα λάβω μέτρα. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να ακούμε τις παρατηρήσεις σας αλλά διακόπτετε συνέχεια.

Τσοχατζόπουλος: Κι όμως αυτό κάνετε κ. Πρόεδρε.

Όταν στο δικαστήριο ξεκίνησε η ανάγνωση εγγράφου που αφορούσε την offshore Bluebell, ο πρώην υπουργός και πάλι διαμαρτυρήθηκε.

Τσοχατζόπουλος: Είναι προτάσεις που έφτασαν στο γραφείο μου. Ούτε ημερομηνία ούτε υπογραφή έχουν. Ασχολούμαστε με τυχαία χαρτιά. Τι υπευθυνότητα υπάρχει; Δεν ισχύουν. Ολα αυτά που λέτε είναι πριν. Αφορούν σκέψεις, προβληματισμούς επιχειρηματιών. Είναι ιδιωτική διάφορα. Δεν αφορούν το Δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται τετραγωνισμός του κύκλου.

real.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου