ΕΛΛΑΔΑ

Ενταλμα σύλληψης για Κύπριο πρώην υπουργό

ενταλμα-σύλληψης-για-κύπριο-πρώην-υπο-723197

Eυρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν χθες από τον ανακριτή σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος, που συνδέεται με την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπου είναι κατηγορούμενος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν από τις δικαστικές αρχές μετά την άρνησή τους να εμφανιστούν στον ανακριτή Γ. Μαλλή, προκειμένου να απολογηθούν την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, σύμφωνα με όσα είπε απολογούμενος ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, φέρεται ότι μετέφερε σε βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας, ενώ σε λογαριασμό του εντοπίστηκε έμβασμα περίπου 10 εκατ. ελβετικών φράγκων, προερχόμενο από τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Στο μεταξύ χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την ένσταση του πρώην υπουργού να μην αναγνωστούν οι χειρόγραφες σημειώσεις και τα ημερολόγια που είχαν κατασχεθεί στο γραφείο του, εκτός από τα έγγραφα που φέρονται να έχουν συλλεγεί με παράνομο τρόπο.

Παράλληλα συνεχίστηκε η ανταλλαγή… πυρών μεταξύ του Α. Τσοχατζόπουλου και του εξαδέλφου του Ν. Ζήγρα, ο οποίος για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός προσπάθησε να τον «εκμεταλλευτεί» και να του «φορτώσει» τις δικές του ευθύνες, ενώ κατήγγειλε ακόμη και απειλές κατά της ζωής των δύο παιδιών του αλλά και της πρώην συζύγου του προκειμένου να «πάρει πίσω» όσα έχει αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου