ΕΛΛΑΔΑ

Τοποθετήσεις συνέδρων στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ

τοποθετήσεις-συνέδρων-στο-9ο-τακτικό-σ-723840
Με τοποθετήσεις συνέδρων – υπουργών, βουλευτών και στελεχών – συνεχίζεται από το πρωί της Κυριακής το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν με ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13:00.
Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
«Η νέα Ελλάδα, που θέλουμε, είναι μια χώρα που στέκεται σταθερά στην ευρωζώνη. Χώρα ευρωπαϊκή και περήφανη» είπε, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
«Όλοι μαζί οφείλουμε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς Σαμαρά. Να αλλάξουμε ταχύτητα» συμπλήρωσε.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο, τόνισε ότι η έξοδος από την Ευρώπη δεν συζητείται πια, καθώς τα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον εμφανή, ενώ έμφαση έδωσε και στην εδραίωση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
«Κεντρικός μας στόχος είναι η ολική επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος» σημείωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτό το σύστημα να είναι ισχυρό. «Η εφαρμογή των πολιτικών, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση αποτελεί μονόδρομο» είπε και κάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να συνταχθούν με την κυβέρνηση.
Στο μεταναστευτικό ζήτημα και το θέμα της ασφάλειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
«Δική μας προμετωπίδα είναι ο νόμος και η τάξη. Τον νόμο και την τάξη θα επιβάλουμε. Για εμάς δεν είναι ανεκτές οι Σκουριές, όπως δεν είναι ανεκτή και η Μανωλάδα» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η Ελλάδα διαφώνησε με την Ευρώπη στο Δουβλίνο 3. «Από εδώ και πέρα θα υπάρχει πορεία διαφοροποίησης» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.
«Η τελευταία πολιτική κρίση δεν βοήθησε τη χώρα προς την κατεύθυνση της προόδου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως σε ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της ΝΔ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αμηχανία και ερωτήματα.
«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι αυτός ο πολιτικός γάμος για πολλούς φαίνεται αταίριαστος», δήλωσε κάνοντας σαφές πως οι υπερβάσεις, η ενότητα και η ομοψυχία είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το τέλμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου