ΕΛΛΑΔΑ

Ανώμαλη προσγείωση – μυστήριο στη Φωκίδα – Διαψεύδουν το ΓΕΣ και η ΕΛΑΣ

ανώμαλη-προσγείωση-μυστήριο-στη-φωκ-724040

Ανώμαλη προσγείωση πραγματοποίησε χθες μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της Αεροπορίας Στρατού που πετούσε πάνω από τη Φωκίδα.

Εξω από το χωριό Αγία Ευθυμία, το γαλλικής κατασκευής αεροσκάφος που ειδικεύεται στη νυχτερινή παρακολούθηση, δεν προσγειώθηκε εκεί που επιθυμούσε το κλιμάκιο που το χειρίζεται, αλλά 500 μέτρα πιο πέρα, σε δύσβατο σημείο της περιοχής.

Μέχρι αργά το μεσημέρι το σκάφος φυλασσόταν από τον στρατό, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος να το ανασύρουν από τους βράχους. Ερωτήματα εγείρονται πάντως σε σχέση με την αποστολή τού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Κάποιοι συνέδεσαν το γεγονός με την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αναζήτηση των επικίνδυνων κακοποιών που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων.

Διάψευση Ωστόσο, επισήμως, τόσο το ΓΕΣ όσο και η ΕΛΑΣ διαψεύδουν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες επικίνδυνοι δραπέτες με επικεφαλής τον Μάριο Κόλα κινούνται στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, σκορπίζοντας τον τρόμο αφού «πυροβολούν στο ψαχνό» όποιον τους σταθεί εμπόδιο.

Χαρακτηριστική είναι η δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γ. Ανδριτσόπουλου ύστερα από επιχείρηση-παγίδα στο Δίστομο. Παρότι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν σε στενό κλοιό τους δραπέτες, έχοντας εντοπίσει τα όπλα που έχουν πετάξει και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που είχαν κλέψει, οι κακοποιοί δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου