ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Θα ζητήσουμε εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ

τσίπρας-θα-ζητήσουμε-εξεταστική-επιτ-724054

Την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα του «λουκέτου» στην ΕΡΤ προανήγγειλε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στα Χανιά, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση που εξακολουθεί να κρατά κλειστή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που διέταξε την άμεση επαναλειτουργία της.

Ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη για την δημοκρατία» λέγοντας ότι αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ αποτελούν «τραγέλαφο». «Σήμερα μαθαίνουμε ότι προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που ως γνωστό είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
Θέλει δηλαδή και να σιγήσει η ΕΡΤ και να απολύσει 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις προτάσεις που φέρεται να κατέθεσε ο αρμόδιος υφυπουργός Π.Καψής, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που τον συνάντησαν για δεύτερη φορά.
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει να συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ, ενώ προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσοι αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή.
«Δεν κόστιζε η ΕΡΤ στον έλληνα φορολογούμενο διότι ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης», κατέληξε ο κ.Τσίπρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου