ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία ο TAP

βενιζέλος-ψήφος-εμπιστοσύνης-στην-ελ-724096

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο αγωγός λειτουργεί ως ένας πρόσθετος παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή μας, ενώ τονώνει και τις ελληνοτουρκικές και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την ενεργειακή αλλά και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, έκανε λόγο ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην επιλογή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την Κοινοπραξία Shah Deniz II.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο αγωγός λειτουργεί ως ένας πρόσθετος παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας, ενώ όπως είπε, τονώνει και τις ελληνοτουρκικές και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και αναδεικνύει το ρόλο της Ελλάδας σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη και ιδίως στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά και σημείωσε ότι η απόφαση για τον TAP είναι μια «ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική πραγματική οικονομία.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην «πολύ σημαντική» οικονομική διάσταση του TAP λέγοντα ςότι, «έχουμε μία μεγάλη άμεση ξένη επένδυση, πέφτουν χρήματα στη χώρα, δημιουργούνται θέσεις εργασίας, δημιουργούνται παράπλευρες ευκαιρίες».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, παρέχεται στην χώρα πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια, «γιατί έχουμε και νέες πηγές τροφοδοσίας και έχουμε και έναν άλλο δρόμο διέλευσης φυσικού αερίου».

«Οι θυσίες των Ελλήνων είναι πολλές, η κρίση βαθειά, ταλαιπωρούμαστε με έξι χρόνια ύφεσης και τρία χρόνια μέτρων πολύ σκληρών για τον ελληνικό λαό και τώρα αρχίζει να φαίνεται κάτι στον ορίζοντα», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι, «αυτό το κάτι είναι σημαντικό» γιατί αντιστοιχεί στα μεγέθη που έχει πράγματι η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή και γενικότερα στην Ευρώπη.

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ο ρόλος του υπουργείου Εξωτερικών σε αυτή την προσπάθεια ήταν «καθοριστικός», ενώ μίλησε για τη μεγάλη σημασία που έχει να δέχεται ο ελληνικός λαός «μηνύματα αισιοδοξίας και κινήσεις ενθάρρυνσης».

«Εδώ, όμως, δεν μιλάμε για λόγια, εδώ μιλάμε για χρήματα που επενδύονται» είπε και πρόσθεσε ότι, «η Ελλάδα απλώς αποδέχεται τα οφέλη, δεν δαπανά δικά της κονδύλια, δεν κάνουμε μία δική μας δημόσια επένδυση».

«Μιλάμε για μία μεγάλη διεθνή ιδιωτική επένδυση από την οποία επωφελείται η Ελλάδα και επωφελείται οικονομικά και πολιτικά», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτρικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου