ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένοντας τους Ριμπολόβλεφ

περιμένοντας-τους-ριμπολόβλεφ-724699

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα ο Ρώσος «Κροίσος» Ριμπολόβλεφ και η κόρη του Εκατερίνα κινητοποιούν τους κατοίκους της Λευκάδας.

Η πολυτελής θαλαμηγός τους, που «έπιασε» στο λιμάνι του Σκορπιού, μαρτυρά ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του νησιού ετοιμάζονται – όπως οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Σκορπιού ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ ο κόλπος του λιμανιού είχε «κλείσει» με σημαδούρες, ώστε να πιάσει χωρίς προβλήματα η θαλαμηγός των Ρώσων?

Μετά το ταξίδι-αστραπή των Ριμπολόβλεφ στα τέλη Μαΐου, οι εργασίες ανακαίνισης προχωρούσαν με ταχύτατους ρυθμούς στο νησί. Είχαν επικεντρωθεί, μάλιστα, στο επονομαζόμενο «σπίτι της Χριστίνας», όπου εικάζεται ότι θα μείνει η οικογένεια, αλλά και στο οίκημα όπου διέμενε το προσωπικό της θαλαμηγού την εποχή του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η θαλαμηγός του νέου ιδιοκτήτη έχει δέσει στο λιμάνι του Σκορπιού και εντυπωσιάζει τους τουρίστες που πλησιάζουν με καϊκάκια και προσπαθούν να απαθανατίσουν έστω και μια στιγμή από τον κίνηση στο νησί.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, επειδή τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια από αέρα, ξηρά και θάλασσα, δεν λείπουν και κάποια παράπονα και γκρίνιες από ντόπιους ή τουρίστες, καθώς έχουν αποκλειστεί από ορισμένες παραλίες.

Πρόθεση πάντως της οικογένειας δεν είναι να αποκόψει τους τουρίστες από τον Σκορπιό, αλλά να παραχωρήσει στους λουόμενους μια άλλη παραλία, προκειμένου να απολαμβάνουν το κολύμπι στο νησί.

Πίσω ακριβώς από τη θαλαμηγό, τουλάχιστον όπως αυτή βρίσκεται δεμένη, διακρίνεται η περίφημη ροζ βίλα όπου συνήθιζε να μένει ο Αριστοτέλης Ωνάσης όταν επισκεπτόταν τον αγαπημένο του Σκορπιό.

Με δεδομένο ότι ο Σκορπιός ανήκει πλέον στην Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η νέα ιδιοκτήτρια αναμένεται να κάνει ένα μεγάλο πάρτι στο οποίο έχει προσκληθεί και δεν αποκλείεται να παραβρεθεί και η Αθηνά Ωνάση.

Αλλωστε, πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθηνά είχε στείλει στο νησί εκπρόσωπό της, προκειμένου να διαλέξει κάποια κειμήλια της οικογένειας Ωνάση αλλά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα ήθελε να κρατήσει τώρα που πούλησε τον Σκορπιό.

Πυρετός
Οι εργασίες ανακαίνισης και… η επιστροφή των παπαράτσι

Μιλώντας στο «Εθνος» ο Γιάννης Καρτάνος, αντιδήμαρχος Λευκάδας, περιγράφει την «κινητικότητα» που επικρατεί στον Σκορπιό:

«Οι εργασίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στον Σκορπιό υπήρξαν υπερεντατικές, γι’ αυτό και σήμερα το μόνο που έχει μείνει είναι να απομακρυνθούν τα μπάζα και να καθαριστούν τα οικήματα στα οποία έγιναν οι επισκευές. Το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα φύλαξης είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα από την Παρασκευή που ήρθε η θαλαμηγός και έχει δέσει στο λιμάνι του Σκορπιού.Πολύ πιθανό είναι μέσα στο καλοκαίρι να επισκεφθούν πολλές φορές το νησί οι νέοι ιδιοκτήτες, γεγονός που θα τραβήξει και το ενδιαφέρον των παπαράτσι, οι οποίοι επί Ωνάση κατέκλυαν τον Σκορπιό για μεγάλα διαστήματα προκειμένου να αιχμαλωτίσουν έστω και το παραμικρό ενσταντανέ της οικογένειας ή των υψηλών προσκεκλημένων της…».

Στέλλα Κεμανετζή

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου