LIFE STYLE

Αναβολή για την Τρίτη πήρε η αποφυλάκιση του Λάκη Γαβαλά

αναβολή-για-την-τρίτη-πήρε-η-αποφυλάκι-725028

Στη φυλακή θα παραμείνουν έως την Τρίτη ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του, Νότα, καθώς οι δικηγόροι τους, ενώ είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 4.000 που τους επιβλήθηκε, δεν πρόλαβαν ανοιχτό το αρμόδιο τμήμα του Εφετείου Αθηνών για να πληρώσουν την εγγύηση.

Έτσι, τόσο ο Λάκης Γαβαλάς όσο και η αδελφή του θα επιστρέψουν, αναγκαστικά, στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τους τελευταίους 14 μήνες, έως την Τρίτη οπότε θα λειτουργήσει το Εφετείο, καθώς την Δευτέρα λόγω της γιορτής του Αγίου Πνεύματος θα παραμείνει κλειστό.

Το πόσο της εγγυοδοσίας θα καταβληθεί την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή 7 ετών με αναστολή στον Λάκη Γαβαλά για τα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 17 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή τους άλλους δύο κατηγορούμενους, δηλαδή τη Νότα Γαβαλά και το σύζυγό της.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τόσο να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου όσο και να απορριφθεί το αίτημά τους για προσφορά της περιουσίας τους ως δείγμα καλής θέλησης.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως αυτό θα μπορούσαν να το είχαν κάνει στο παρελθόν και δεν το έκαναν, ενώ επισήμανε πως η περιουσία τους είναι δημευμένη από το Δημόσιο.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι με τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της επιδίωξης να άρουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης τους, καθώς έχουν προσφέρει στο δημόσιο ακίνητο στην Κάντζα Αττικής που υπερκαλύπτει τις οφειλές των 17 εκατομμυρίων που έχουν στο ενεργητικό της εταιρείας τους.

Λ.Γαβαλάς: Εγώ απολογούμαι ενώ οι D&G κάνουν κρουαζιέρα

«Αυτή την ώρα οι συνάδελφοί μου Dolce & Gabbana είναι με σκάφος στη Μήλο κι εγώ είμαι εδώ και απολογούμαι» είπε στην απολογία του ο Λάκης Γαβαλάς και συμπλήρωσε ότι παρέχει την περιουσία του στο ελληνικό Δημόσιο σε μια χώρα που, όπως είπε, κανείς πλέον δεν επενδύει τίποτα.

«Το ΦΠΑ οι ίδιες οι τράπεζες μας είχαν πει ότι θα το αναλάβουν αυτές και θα κάνουν τη δοσοποίηση. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο οι τράπεζες να κρατήσουν τα χρήματα» είπε ο Λ.Γαβαλάς.

Ακόμη αρνήθηκε ότι η εταιρία του είχε πρόθεση να αποκρύψει τα οικονομικά της στοιχεία και τόνισε ότι ο ίδιος ήταν άσχετος με τα οικονομικά καθώς δεν είχε, όπως είπε, ούτε μπλοκ επιταγών.

«Το μόνο που θέλω είναι να αφεθώ ελεύθερος πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μου. Διαθέτω όλη μου την περιουσία στο ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερκαλύπτει τα χρέη μου και δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο παραμένω 14 μήνες στη φυλακή, χωρίς να μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου νύχτα στο κελί με κακοποιά στοιχεία ούτε το γεγονός πως έβαλαν την αδελφή μου στο κελί με 5 οροθετικές» ανέφερε στην απολογία του ο σχεδιαστής μόδας.

«Προσπαθούσαμε με τον αδελφό μου από το 2011 που συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος του προβλήματος, να δούμε τι θα κάνουμε» είπε η Νότα Γαβαλά στην απολογία της και επισήμανε ότι η προσπάθεια αυτή συνεχίζονταν από την ίδια και τον αδερφό της ακόμα και μέσα από τη φυλακή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου