ΕΛΛΑΔΑ

Αρβανιτόπουλος: Οσοι προκαλούν αστάθεια, θα πρέπει να καταδικαστούν

αρβανιτόπουλος-οσοι-προκαλούν-αστάθ-725082

«Όσοι προκαλούν αστάθεια αυτή την εποχή, θα πρέπει να καταδικαστούν» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, και προσθέτει: «Δεν πρέπει να συζητάμε για εκλογές. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, από αλλαγές, από την προώθηση του κυβερνητικού έργου για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο».

Ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ σημειώνει ότι «αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα της χώρας. Σταθερότητα στην πολιτική κονίστρα, σταθερότητα στην οικονομία. Αυτό το έχει ανάγκη η χώρα. Έχει ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Η κυβέρνηση, ο οποία εξελέγη με αυτή την εντολή από τον ελληνικό λαό, πρέπει να συνεχίσει την πορεία της με ορίζοντα τετραετίας».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει: «Αν υπάρξει η αποχώρηση, όπως ακούγεται, της ΔΗΜΑΡ -γιατί δεν έχουμε και απολύτως καταλάβει ποιες είναι οι προθέσεις της- αν υπάρξει απόσυρση των υπουργών που έχει υποδείξει η ΔΗΜΑΡ, προφανώς θα υπάρξει αντικατάσταση. Επομένως, θα υπάρξει ανασχηματισμός».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση εξασθενεί μετά την επαπειλούμενη αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει ένα προγραμματικό πλαίσιο, υπάρχει η βούληση η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη, που θα έχουν τα πράγματα, να δούμε το νέο σχήμα, που αντιλαμβάνομαι ότι θα πάρει σάρκα και οστά και να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».

Σχετικά με το αν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών απομακρύνεται είπε ότι «δεν πρέπει να συζητάμε για εκλογές. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, από αλλαγές, από την προώθηση του κυβερνητικού έργου για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο. Να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τις θυσίες που έχουμε κάνει όλοι οι Έλληνες πολίτες, για να μπορέσει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο, να βγει από την κρίση και να βαδίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Συνεπώς, όσοι προκαλούν αστάθεια αυτή την εποχή θα πρέπει να καταδικαστούν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου