ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέλης: Να λειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ

κουβέλης-να-λειτουργήσει-άμεσα-η-ερτ-725806

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την ΕΡΤ επιτάσσει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα τις επόμενες ώρες, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι ήδη η απόφαση αυτή βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και πρέπει να αξιοποιηθεί. Σημείωσε ακόμα ότι η απόφαση του ΣτΕ αμφισβητεί και υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τα οποία ενημέρωσε αμέσως μετά, έθεσε στην συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου με απόλυτο τρόπο την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ανέφερε ότι δεν έγινε κανενός είδους διαπραγμάτευση για θέμα αντιπροεδρίας και κυβερνητικών θέσεων, και τους είπε ότι τα ζητήματα της λειτουργίας της κυβέρνησης και του ανασχηματισμού θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των τριών αρχηγών την προσεχή Τετάρτη.

Ο κ. Κουβέλης στις δηλώσεις του πρόσθεσε ότι όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ θα πρέπει να βγουν στον αέρα καθώς είναι δικαίωμα των πολιτών στον πολιτισμό, τη μόρφωση και τον πολιτικό διάλογο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει σε κίνηση την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και αμέσως μετά να δρομολογηθούν ο εξορθολογισμός και η αναδιοργάνωσή της. «Αποδείχθηκε ότι κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει με μονομέρεια, όπως μονομερώς προχώρησε ο κ. Σαμαράς χωρίς τις υπογραφές τεσσάρων υπουργών», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Επεσήμανε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι εναντίον των μεταρρυθμίσεων αλλά επισπεύδουσα δύναμη για αυτές . «Ο πρωθυπουργός έχει την απόφαση του ΣΤΕ και πρέπει να την αξιοποιήσει για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ» κατέληξε.
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει την εθνική ραδιοτηλεόραση και να βάζει μαύριο στην οθόνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να θέσει άμεσα σε εκκίνηση συνολικά την λειτουργία της ΕΡΤ και από εκεί και πέρα να προωθηθεί και να δρομολογηθεί η αναδιάρθρωση.
Επίσης, στο σημείο αυτό, ο κ.Κουβέλης σημείωσε ότι «το θέμα της ΕΡΤ κατέδειξε το γεγονός ότι κανείς δεν δικαιούται να ενεργεί με μονομέρεια», τονίζοντας ότι «ήταν μονομέρεια από πλευράς του κ.Σαμαρά να προωθήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν υπογράφεται από τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης».
Πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκαν στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ τα θέματα που αφορούν στη συλλειτουργία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και μεθαύριο Τετάρτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου