ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: Δεν είναι οι εκλογές προτεραιότητα της χώρας

βενιζέλος-δεν-είναι-οι-εκλογές-προτερ-725808

Ζήτημα ευρύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης και επικαιροποίσης της προγραμματικής συμφωνίας ανέδειξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων .

«Το βασικό ζήτημα είναι η προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας. Οι κανόνες που διέπουν τη λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης και βεβαίως η ανάγκη να αξιολογήσουμε που βρίσκεται η χώρα και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί», είπε ο κ. Βενιζέλος που γνωστοποίησε ότι το απόγευμα της Τετάρτης θα υπάρξει ο δεύτερος γύρος της σύσκεψης κορυφής.

«Δεν είναι η ΕΡΤ το μόνο και το βασικό αντικείμενο. Το βασικό πρόβλημα είναι η ανάγκη σεβασμού της Δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης. (…) Το βασικό θέμα είναι η κυβέρνηση αυτή να λειτουργεί ως μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας».

«Η χώρα», συμπλήρωσε «έχει επείγουσα ανάγκη για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Οχι προχειρότητες, αντιφάσεις και οπισθοδρομήσεις».

Αναφερόμενος ειδικά στην ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ ενός νέου «σχήματος οργάνωσης και λειτουργίας που θα έχει προκύψει μετά από σοβαρή μελέτη, και θα έχει και αυτό ψηφιστεί από τη Βουλή».

Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό έγινε στην περίπτωση της ΕΡΤ», είπε ο κ. Βενιζέλος που ερμηνεύοντας την απόφαση του ΣΤΕ σημείωσε:

«Στην πραγματικότητα λέει ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα και το δικαίωμα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος που καθορίζει τη λειτουργία της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Αναφερόμενος στα εκτός ΕΡΤ ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

«Ο κ. Σαμαράς φάνηκε να αποδέχεται επιτέλους ότι επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ότι επείγει η ανάγκη αξιολόγησης προσώπων, δηλαδή ανασχηματισμού για να μιλάμε πρακτικά».

Ερωτηθείς εάν απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Εμείς έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι εκλογές δεν θέλουμε, ότι οι προτεραιότητες της χώρας είναι διαφορετικές. Αλλά δεν θα παίξει κανείς με τις αντοχές μας, τις ανοχές μας και την αξιοπρέπειά μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου