ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασίζει το ΣτΕ για την ΕΡΤ

αποφασίζει-το-στε-για-την-ερτ-725898

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα καθορίσει εάν θα λειτουργήσει ξανά η ΕΡΤ. Αν και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι η συζήτηση, που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, επρόκειτο να αναβληθεί, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται, γεγονός που συνεπάγεται ότι, εκτός απροόπτου, η απόφαση θα βγει σήμερα το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος αναμένεται να αποφασίσει εάν θα λειτουργήσει η ΕΡΤ και με ποιες προϋποθέσεις, μετά τις προσφυγές που κατέθεσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ελισάβετ Παπαζώη, που ζητούν να «παγώσει» η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με αφορμή την οποία μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ. Στις 17:00 θα έχει συνάντηση τόσο με νομικούς εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ όσο και με την κ. Παπαζώη, αλλά και με εκπροσώπους της κυβερνητικής πλευράς, που τους έχει καλέσει για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το ΣτΕ δεν πρόκειται να μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή εάν είναι νόμιμη ή όχι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, απλά θα εξετάσει εάν από τη μη λειτουργία της ΕΡΤ επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη και για τους εργαζόμενους.
Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν,πάντως, ότι ο κ. Μενουδάκος θα κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ και πως η ΕΡΤ θα λειτουργήσει ξανά.

Επιπλέον, δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν πως εάν η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν ζητούσε ακρόαση την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Μενουδάκος θα είχελάβει τη σχετική απόφαση το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ωστόσο, το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, υποχρέωσε το ΣτΕ να παραβρεθούν στην ακρόαση και οι εκπρόσωποι των δύο συναρμοδίων υπουργών (υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του υπουργού Οικονομικών) για να εκφράσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τις απόψεις τους.

Η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου