ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Χρειάζεται δράση για τη χώρα»

δεν-πρόκειται-να-κάνω-πίσω-χρειάζετα-726009

Με μια ρητή δήλωση προς τους στενούς του συνεργάτες, την οποία δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δίνει το στίγμα των προθέσεών του, εν όψει της κρίσιμης σύσκεψης κορυφής της Δευτέρας.

«Η υπόθεση της ΕΡΤ είναι μια μεταρρύθμιση-μήνυμα και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Η χώρα απαιτεί δράση και όχι αδράνεια για να βγει το ταχύτερο από την κρίση. Αλλωστε ο νέος φορέας θα είναι στον “αέρα” το συντομότερο δυνατό, πάνω σε νέες βάσεις και με σύγχρονη λειτουργία».

Επιμένει για ΕΡΤ Από την τοποθέτηση αυτή προκύπτει σαφώς το συμπέρασμα ότι ο κ. Σαμαράς και στη σύσκεψη της Δευτέρας θα επιμείνει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά η παλαιά ΕΡΤ και πως από εκεί και πέρα συζητά και το σχήμα που θα οδηγήσει στον νέο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα και το πώς θα είναι αυτός.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στα δύο αυτά τελευταία ζητήματα θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς του εταίρους όχι μόνο να καταθέσουν θέσεις και προτάσεις, αλλά και να συμμετάσχουν με τους εκπροσώπους τους στην επιτροπή που θα αναλάβει τη δημιουργία του νέου φορέα.

Σε ό,τι αφορά το «σχήμα» γέφυρα προς τη νέα ΕΡΤ και εκεί ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει ότι είναι έτοιμος να συμφωνήσει να ανοίξει και πάλι ο πομπός και το πρόγραμμα που θα υπάρξει για δύο μήνες να περιλαμβάνει εκπομπές αρχείου αλλά και ολιγόλεπτα δελτία ειδήσεων που θα επεξεργάζονται είτε δημοσιογράφοι που θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις είτε στελέχη του καναλιού της Βουλής.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου