ΕΛΛΑΔΑ

«Πράσινο φως» από τον Αλέξη!

πράσινο-φως-από-τον-αλέξη-767621

Το «πράσινο φως» για την κατάθεση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό αναμένεται να ανάψει σήμερα η ηγεσία του κόμματος.

Μετά την κοινή πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και τις τέσσερις προσθήκες της ΝΔ στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ήρθε και η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοικτό έχουν αφήσει το ενδεχόμενο να καταθέσουν σχετικές τροπολογίες και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες…

Τελική έγκριση
Η προεργασία για την κατάθεση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Οι αρμόδιες επιτροπές επεξεργάστηκαν τις θέσεις, ενώ χθες συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σήμερα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος παρόντος του Αλ. Τσίπρα αναμένεται να δώσουν το τελικό «ΟΚ»…

Αναζητούν… πλειοψηφία
Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητικός στις προσθήκες-τροπολογίες της ΝΔ, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «κίνηση τακτικής», ωστόσο αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί στο τέλος μία πρόταση που θα εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αυτό προφανώς εννοούσε και ο Δ. Παπαδημούλης, όταν είπε πως χρειάζεται νέα αυστηρή αντιρατσιστική νομοθεσία με την ευρύτερη δυνατή στήριξη, ενώ και ο Π. Σκουρλέτης ευχήθηκε να συναντηθεί, στο τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ στον… δρόμο με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Σαφής ορισμός
Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι θα τιμωρούνται μόνο οι ρατσιστικές πράξεις (θα υπάρχει σαφής ορισμός του ρατσιστικού εγκλήματος), οι δράστες, αλλά και οι υποκινητές των πράξεων.

Ωστόσο, η πρόταση τηρεί αποστάσεις από διατάξεις όπως εκείνη που προβλέπει την τιμωρία του δημόσιου εγκωμιασμού των εγκλημάτων μνήμης.

Οπως μαθαίνουμε, η πρόταση θα προβλέπει και την προστασία όσων καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις αλλά και τη θέσπιση ειδικού οργάνου συλλογής καταγγελιών, το οποίο θα συνδέεται με το υπουργείο Δικαιοσύνης…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου