ΕΛΛΑΔΑ

77χρονος εξαπατούσε πολίτες και τους υποσχόταν φθηνά κατασχεμένα αυτοκίνητα

77χρονος-εξαπατούσε-πολίτες-και-τους-υπ-768474

Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που εμφανίζονταν σαν υπάλληλοι του Τμήματος Κατασχέσεων Τράπεζας και υπόσχονταν μεσολάβηση για την αγορά κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων σε χαμηλή τιμή. Η ομάδα είχε εξαπατήσει δώδεκα πολίτες και είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει ακόμα πέντε.

Συνελήφθησαν στο Περιστέρι και στην Κηφισιά, ένας 77χρονος και μια 48χρονη μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο γυναίκες ηλικίας 52 και 30 ετών.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 52χρονη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με διάφορα άτομα, «εμφανιζόμενη» ως υπάλληλος του Τμήματος Κατασχέσεων Τράπεζας. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την αγορά κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων από την Τράπεζα σε χαμηλή τιμή, τους έπειθε να καταβάλουν σε λογαριασμούς που τους υποδείκνυε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 2.000 έως 5.500 ευρώ. Δικαιούχοι των λογαριασμών ήταν η 48χρονη και ο 77χρονος.

Το συνολικό ποσό που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν ανέρχεται στις 41.070 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες και η 52χρονη που αναζητείται έχουν κατηγορηθεί, κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και απόπειρας απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου