ΕΛΛΑΔΑ

Γδυθείτε, έρχεται η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

γδυθείτε-έρχεται-η-6η-διεθνής-γυμνή-ποδ-771717

Για έκτη φορά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, με τους διοργανωτές να καλούν τους πολίτες να βάλουν ένα STOP στην «άσεμνη» έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη χρονιά, η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου «Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6» των «Παιδιά Εν Δράσει», που γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια, που γίνεται στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Ιουνίου.

Οι «Προβολές Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας» περιλαμβάνουν, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «Βγήκαμε από τα Ρούχα μας» για την 1η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα και το «World Naked bike Ride London 2005» για την αντίστοιχη του Λονδίνου.

«Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας. Το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας. Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Απελευθερώστε το» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία, όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και μαγιό. Μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers. Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί πάρτι.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτo-οργανωμένη εκδήλωση από καθημερινούς ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες της πόλης.

parousiazw.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου