ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβόλησαν αστυνομικούς

πυροβόλησαν-αστυνομικούς-779638

Νέα επίθεση τρομοκρατίας υπήρξε χτες στη Χαλκιδική για την υπόθεση της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός».

Ομάδα ατόμων συνεπλάκη χθες με τους αστυνομικούς μέσα στο βουνό. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πυροβόλησαν οι άγνωστοι μέσα από τα δέντρα κατά των αστυνομικών

Σε μια νέα «επιχείρηση» που στήθηκε σε δύο διαφορετικά σημεία από γνωστούς αντιδρώντες της περιοχής καθώς και μεταφερόμενα άτομα, «άγνωστοι» άνοιξαν πυρ με καραμπίνα κατά αστυνομικών με αποτέλεσμα ένας άνδρας των ΜΑΤ να δεχτεί στο σώμα του τριάντα σκάγια και να χρειαστεί να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Από τα σκάγια τραυματίστηκαν ελαφρότερα άλλοι τρεις αστυνομικοί, στους οποίους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πολυγύρου χωρίς να κρατηθούν για νοσηλεία.

Επίσης κατά τα επεισόδια και τις συμπλοκές τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί.

Σοβαρές καταγγελίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται κατά των αστυνομικών στη Χαλκιδική από άτομα τα οποία συμμετέχουν στις αντιδράσεις κατά της επένδυσης, έκανε ο γεν. γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης χαρακτηρίζοντας «ως απίστευτα όσα συμβαίνουν και καταγγέλλονται από συναδέλφους του αστυνομικούς».

Καταγγελίες
Οπως είπε, κάποιοι χρησιμοποιούν σφεντόνες με τις οποίες εκτοξεύουν καρφιά και πέτρες, ενώ έχουν σωλήνες μέσα στους οποίους τοποθετούν πυροτεχνήματα τα οποία εκτοξεύουν κατά των αστυνομικών.

Ο τραυματισμός των αστυνομικών έγινε χτες, όταν μια ομάδα ατόμων που έφτασε μέσα από το βουνό συνεπλάκη με αστυνομικούς στην περιοχή του ρέματος Καραντζά, για να εμφανιστούν στη διάρκεια των επεισοδίων μέσα από τα δέντρα τα άγνωστα άτομα, τα οποία πυροβόλησαν με την καραμπίνα. Οπως διευκρινιζόταν, πρόκειται για όπλο που ρίχνει σκάγια κατά ριπάς και χρησιμοποιείται στο κυνήγι πουλιών.

Επεισόδια έγιναν χτες και στην περιοχή του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ ήρθαν αντιμέτωπες με δεύτερη ομάδα διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν αρχικά να εμποδίσουν τη διέλευση των αυτοκινήτων εργαζομένων στην εταιρεία.

Κατά τη δεύτερη συμπλοκή με τους διαδηλωτές, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τρεις προσαγωγές, μία γυναίκα που δάγκωσε έναν αστυνομικό και στα δύο χέρια του και άλλες δύο γυναίκες που έφτυσαν και έβρισαν αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον Τόλη Παπαγεωργίου, που δηλώνει εκπρόσωπος του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και ήταν παρών στα χτεσινά επεισόδια, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εν όψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» (!).

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:
Πρόκληση εναντίον του κράτους δικαίου

«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του κράτους δικαίου στη χώρα μας», αναφέρει σε χθεσινή του δήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας «πως είναι ευνόητο ότι σε μια δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους «δίκαιο» κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ».

Ο υπουργός κάλεσε όλα τα κόμματα και τους φορείς «να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

«Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου