ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η 23χρονη Φαίη που ξυλοκοπήθηκε από τον φίλο της

πέθανε-η-23χρονη-φαίη-που-ξυλοκοπήθηκε-α-784511

Έφυγε τελικά από τη ζωή η 23χρονη Φαίη από τη Νέα Μάκρη, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 25χρονο φίλο της τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Απριλίου. Όλον αυτόν τον καιρό η άτυχη κοπέλα, νοσηλευόταν στη Γενική Κλινική Αθηνών σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ήταν σε κώμα.

Η 23χρονη Φαίη είχε ολιγόμηνο δεσμό με τον 25χρονο και το βράδυ της 5ης Απριλίου το ζευγάρι είχε βγει για να διασκεδάσει. Κατά την επιστροφή το ζευγάρι τσακώθηκε και η κοπέλα βγήκε από το αυτοκίνητο. Ο 25χρονος την ακολούθησε και την ξυλοκόπησε άγρια. Σε ένα από τα χτυπήματα, η άτυχη 23χρονη χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου κι έμεινε αναίσθητη.

Ο δράστης τη μετέφερε στο νοσοκομείο και -κατά τις πληροφορίες- ειδοποίησε την οικογένειά της, όταν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ζήτησαν κάποιον συγγενή της. Από την πλευρά της, η οικογένεια είπε στην αστυνομία ότι ειδοποιήθηκε από το νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25χρονος είχε εμπλακεί σε αιματηρή επίθεση εναντίον δημοτικού συμβούλου στην Αγία Παρασκευή, που σημειώθηκε προεκλογικά στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Μίλα», οι γονείς της έδειξαν μεγαλείο ψυχής και μέσα στη θλίψη τους, είχαν τη δύναμη να δωρίσουν τα νεφρά και το ήπαρ της κόρης τους που βρήκε τραγικό θάνατο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα των «Συντακτών», η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ειδικό Ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 8 Απριλίου, ωστόσο μέχρι χθες, Μεγάλη Δευτέρα, που πέθανε η 23χρονη Φαίη, ο δράστης παρέμενε ασύλληπτος.

Το τραγικό φινάλε ενός παράφορου έρωτα

Υπήρξε ένας θυελλώδης έρωτας… Τσακωμοί και άγριες συγκρούσεις με φόντο τη ζήλια και το πάθος κυριαρχούσαν ανάμεσα στη Φαίη και τον Βαγγέλη στους δύο μήνες της σχέσης τους. Η Μαριλένα, η μεγάλη αδελφή της 23χρονης, προσπαθούσε να ισορροπήσει μια κατάσταση που έφτανε στα άκρα.

Το βράδυ της 5ης Απριλίου, στη Νέα Μάκρη, η οικογένεια του καπετάνιου μόλις είχε ολοκληρώσει το δείπνο της, όταν χτύπησε το τηλέφωνο της Φαίης. Ηταν ο 25χρονος φίλος της Βαγγέλης που την περίμενε απέξω. Ενα ακόμη σκηνικό έντασης θα ξεσπούσε, όμως κανείς δεν φανταζόταν ότι θα κατέληγε σε τραγωδία. Το τι ειπώθηκε στα πέντε λεπτά που οι δύο νέοι έμειναν μόνοι στο σκοτάδι δεν το ξέρει κανείς. Ισως, λένε αυτοί που γνωρίζουν, για άλλη μια φορά ο 25χρονος να θόλωσε από τη ζήλια και να εκτόνωσε πάνω της το μένος του. Η ουσία πάντως είναι πως αιμόφυρτη η 23χρονη αισθητικός, πεταμένη στην άκρη του δρόμου, μετά βίας ανέπνεε μέχρι που η μεγάλη της αδελφή την αναζήτησε, την είδε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Η διπλή κατάθεση της αδελφής και η εξαφάνιση

Αν και κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το παραμικρό, η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Φαίη μαρτυρά το τι έγινε στον σκοτεινό δρόμο της Νέας Μάκρης. Ο Βαγγέλης προφανώς για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του και χτύπησε την κοπέλα στο κεφάλι. Στη συνέχεια, την παράτησε αναίσθητη και αιμόφυρτη στην άκρη του δρόμου, πάτησε γκάζι και χάθηκε στο σκοτάδι. Η αδελφή της, που κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί, βγήκε από το σπίτι, την αναζήτησε και μόλις την εντόπισε λίγο πιο κάτω κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Το κορίτσι μεταφέρθηκε αργά τη νύχτα στον Ερυθρό Σταυρό. Κρεβάτι στην Εντατική, όμως, δεν υπήρχε, κι έτσι η Φαίη χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Μάλιστα, η περιπέτειά της ευαισθητοποίησε πολλούς καλλιτέχνες οι οποίοι ανέβασαν στο Twitter και το Facebook τη φωτογραφία της με την έκκληση να βρεθεί δωμάτιο στην Εντατική για να σωθεί.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Αστυνομία. Αρχικά η αδελφή της Φαίης και ο σύζυγός της δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα καλούνται και πάλι, όπου δίνουν μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Η αδελφή της Φαίης φέρεται να εξήγησε στους αστυνομικούς τη σχέση του Βαγγέλη με την αδελφή της, τις εκρήξεις και τη ζήλια του και για τον λόγο αυτό ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του και πλέον αναζητείται. Σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης κοπέλας, ο 25χρονος όταν κατάλαβε το κακό που έκανε στη φίλη του πήγε στο νοσοκομείο να τη δει. Οι δικοί της άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι αυτός ευθύνεται για το κακό κι έτσι δεν ενημέρωσαν την Αστυνομία για τη σύλληψή του. Εκτοτε, παρά τις έρευνες, ο νεαρός Βαγγέλης έχει εξαφανιστεί. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

Πριν από δύο μήνες η Φαίη γνωρίζει τον Βαγγέλη μέσω κοινής παρέας στην οποία ήταν και η μεγάλη αδελφή της και γνώριζε τον 25χρονο από τον Γέρακα, ένα παιδί που μεγάλωσε στα προάστια της Αθήνας και περνούσε τις ώρες του στα γυμναστήρια. Δούλευε περιστασιακά ως πορτιέρης σε διάφορα μπαρ της Ανατολικής Αττικής.

«Η Φαίη είχε απομακρυνθεί μετά τη γνωριμία της με το συγκεκριμένο άτομο. Τελευταία δεν είχαμε πολλές επαφές», λέει στο «ΘΕΜΑ» η Δάφνη, κολλητή της φίλη, αδυνατώντας να εξηγήσει τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ. Ολοι όσοι γνωρίζουν καλά τη Φαίη λένε πως με τη μεγαλύτερη αδελφή της μοιράζονταν τα πάντα: όλα τα μυστικά και τις κρυφές τους σκέψεις. Τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση προοδευτικά κορυφωνόταν. Ο Βαγγέλης άρχισε να τη ζηλεύει παράφορα, θέλοντας να ελέγχει την κάθε της κίνηση. Από το «πού πήγες για καφέ», μέχρι «με ποιους μίλησες, τι ρούχα φόρεσες» κ.ο.κ., δημιουργώντας σκηνικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που δικοί της άνθρωποι την έβλεπαν στεναχωρημένη, καθώς η κατάσταση με τον φίλο της είχε αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου