Υποβιβάστηκε η ΑΕΚ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-19, 02:55:49
Υποβιβάστηκε η ΑΕΚ

Καταδικαστική ήταν η απόφαση της Επιτροπής της Super League για την ΑΕΚ, που πλέον, αν δεν αλλάξει κάτι στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β΄Εθνική.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής από τη διοργανώτρια αρχή, η «Ένωση» έχασε με 3-0 σκορ το ματς στα χαρτιά με τον Πανθρακικό, ενώ παράλληλα τιμωρήθηκε για τη διακοπή του αγώνα της περασμένης Κυριακής με τους Θρακιώτες με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη λοιπόν οι «κιτρινόμαυροι» υποβιβάζονται στη Football League για πρώτη φορά στην 89χρονη ιστορία τους, ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Τον λόγο, πλέον, παίρνει η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, όπου θα προσφύγουν οι ιθύνοντες της ομάδας. Η εκδίκαση της έφεσης που θα καταθέσει η ΑΕΚ αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 29ης Αγωνιστικής.

Αναλυτικά :

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/4/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ΄αριθ. 1003/1/64-μβ Έκθεση την Αστυνομίας».

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Με βάση την από 16-4-2013 ένσταση σας κατά της αντικανονικής διακοπής του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ που τελέσθηκε στις 14-4-2013, καλείσθε την Πέμπτη 18-4-2013 και ώρα 13.00 κατά την εκδίκασή της προκειμένου να την υποστηρίξετε».

Συνεκδικάζει την πειθαρχική δίωξη, την ένσταση και τις παραπάνω πρόσθετες παρεμβάσεις.
Απορρίπτει την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αντικανονικής διακοπής του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πράξεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ :

α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την 1η εξ αυτών (άναμμα πυρσών),

β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τη 2η πράξη (ρίψη κροτίδων) και

γ) χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την 3η πράξη (παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας).

Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και θεωρεί ότι

α) η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3,

β) τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τις 4η και 5η πράξεις πειθαρχικού κατηγορητηρίου (άρθρο 21 παρ. 3 περιπ. β΄ και παρ. 4 του ΚΑΠ /ΕΠΟ).

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (3.000 + 500 + 500).

Το σκεπτικό της απόφασης
 Από το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες οπαδοί της «Ένωσης» βρέθηκαν στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της ομάδας, για τη διακοπή του ματς με τον Πανθρακικό.

Χωρίς έκτροπα, χωρίς ακρότητες βρέθηκαν στο πλευρό της «Ένωσης», φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να μην καταδικαστεί η ομάδα τους σε υποβιβασμό.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία, μετακινήθηκαν στη λεωφόρο Κηφισίας, κλείνοντας το ρεύμα της ανόδου προς Κηφισιά, που δόθηκε στην κυκλοφορία λίγη ώρα αργότερα.

Οι δηλώσεις Δέλλα και Γρηγορίου

 Ο τεχνικός του «δικεφάλου» Τραϊανός Δέλλας μίλησε μετά το τέλος της εκδίκασης της ΑΕΚ, τονίζοντας πως η ομάδα του ζήτησε ισονομία, αφού το πιο δίκαιο είναι ένα αποτέλεσμα στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

«Θα πω και δημόσια αυτό που αισθάνεται ο κάθε ποδοσφαιριστής και προπονητής. Δεν εκφράζομαι σαν ΑΕΚ, αλλά ως προπονητής οποιασδήποτε ομάδες. Αυτό που ζήτησα είναι ισονομία και τα παιχνίδια να τελειώνουν μέσα στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Η ΑΕΚ δεν ζητάει να υποβιβαστεί καμία ομάδα, ζητάει ισονομία. Το πιο δίκαιο είναι ένα αποτέλεσμα στο γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο «Κολοσσός».

Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου τόνισε: «Έγινε μια συνολική και μεγάλη προσπάθεια για να καταδείξουμε το δίκαιο της ΑΕΚ. Η απόφαση του Τριτσώνη ήταν μονομερής, αδικαιολόγητη και σε πλήρη αντίθεση με τους υπόλοιπους αξιωματούχους του αγώνα.

Η μάχη θα συνεχιστεί όποια κι αν είναι σήμερα η απόφαση. Εμείς πιστεύουμε πως θα φτάσουμε σε επιτυχές αποτέλεσμα. Ζητάμε την ανατροπή της απόφασης του Τριτσώνη που είναι απαράδεκτη. Θα έπρεπε ο κύριος Τριτσώνης αντί να αναλώνεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες να έρχεται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αξιωματούχους του αγώνα.

Προσπάθησε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί μια ομάδα. Από το ένα ζύγι είναι η έκθεση του Τριτσώνη που συμπυκνώνεται σε τρεις γρταμμές και από την άλλη η αρχική πρόθεση των ανθρώπων του Πανθρακικού να συνεχιστεί ο αγώνας αλλά και η έκθεση του ΟΑΚΑ πως το γήπεδο ήταν έτοιμο».

Ο Πανθρακικός «άδειασε» την ΑΕΚ

Ανατροπή δεδομένων στη σημερινή εκδίκαση της απολογίας της ΑΕΚ στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, για τη διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό, αφού η ομάδα της Κομοτηνής από… σύμμαχος έγινε αντίπαλος και στα… χαρτιά για τους «κιτρινόμαυρους».

Συγκεκριμένα ο Πανθρακικός με υπόμνημα ανέφερε ότι ταυτίζεται με την απόφαση Τριτσώνη σχετικά με την οριστική διακοπή του αγώνα, φέρνοντας την Ένωση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση!

Η ΑΕΚ επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη για τη διακοπή της αναμέτρησης στον διαιτητή, ζητώντας την ολοκλήρωση του ματς.

Η νομική υπεράσπιση των «κιτρινόμαυρων» στηρίχτηκε στην έκθεση της αστυνομίας, της διοίκησης του ΟΑΚΑ, αλλά και των παρατηρητών ζητώντας να μην… κριθεί η τύχη του αγώνα στις δικαστικές αίθουσες.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης, Χάρης Γρηγορίου τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν ζητάει καμία χάρη, ενώ ζήτησε να παραστούν οι παρατηρητές αλλά και ο διαιτητής Τριτσώνης, ένα αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

«Ο Τριτσώνης συσκέφθηκε μόνο με το... τηλέφωνό του και με εκείνους που του έδιναν εντολές», τόνισε ο Χάρης Γρηγορίου, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η διακοπή του αγώνα έγινε κατόπιν… παραγγελίας!

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ χαρακτήρισε ακατάλληλο και επικίνδυνο τον διαιτητή Τριτσώνη, ενώ επισήμανε ότι η διακοπή του αγώνα έγινε με την αιτιολογία φθορών στο στάδιο, κάτι που επισύρει πρόστιμο και όχι αφαίρεση βαθμών.


 Μάλιστα ο συνήγορος της ΑΕΚ παρουσίασε και τη μήνυση που κατέθεσε η Ένωση στον διαιτητή για παράβαση καθήκοντος.

Το κλίμα φορτίστηκε όταν τον λόγο πήρε ο προπονητής της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος είπε:
 
«Νιώθω αμήχανα που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο. Είναι κρίμα ο μόχθος αυτών των παιδιών να μην κρίνεται στις τέσσερις γραμμές. Βρέθηκαν στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με τον διαιτητή.

Έχω να εκφράσω κάποιες απορίες:

Ο διαιτητής γιατί μιλούσε συνεχώς στο κινητό;
 
Ποιος του έδωσε εντολή, εάν του έδωσε εντολή και γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της Αστυνομίας και έκρινε μόνος του;

Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε, σε ότι και αν του έλεγα. Ήταν ανέκφραστος παρά τις πιέσεις;»
 
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Χάρης Γρηγορίου δήλωσε:

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για τη δικαίωση της ΑΕΚ. Οι αγώνες πρέπει να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Ανεξάρτητα από την σημερινή απόφαση θα προσφύγουμε στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=