ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στη Μανωλάδα

η-ελ-ασ-για-την-επίθεση-στη-μανωλάδα-791774

Συνέντευξη Τύπου παρέδωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Χρήστος Παρθένης για το αιματηρό περιστατικό στη Μανωλάδα.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ημεδαπών, ηλικίας 39, 27 και 21 ετών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, εργαζόμενοι ως επιστάτες καλλιέργειας φράουλας, πυροβόλησαν σε βάρος περίπου διακοσίων (200) αλλοδαπών εργατών γης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 28 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός των αλλοδαπών εργαζομένων με τους τρεις επιστάτες για την μη καταβολή δεδουλευμένων ημερομισθίων έξι μηνών, μετά τον οποίο οι τρεις αναζητούμενοι αποχώρησαν από το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα επανήλθαν, κρατώντας δύο κυνηγετικά όπλα και ένα πιστόλι και πυροβόλησαν προς το μέρος των συγκεντρωμένων αλλοδαπών.

Άμεσα χθες το απόγευμα συνελήφθη, στη Λάππα Αχαΐας, ο 57χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης – καλλιέργειας φράουλας, ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη, στην περιοχή της Πηνείας Αμαλιάδας, ένας ακόμα 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το βράδυ και για χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, παρείχε κατάλυμα σε δύο (2) από τους τρεις (3) αναζητούμενους.

Στο χώρο του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

• Πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο
• Πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων
• Δέκα πέντε σιδερένιους σωλήνες
• Δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα

Ακόμα, στην κατοχή του 38χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατέσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει.

Σημειώνεται ότι από τους επτά συνολικά αλλοδαπούς, οι οποίοι παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, από τις έως τώρα ενδείξεις, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου