ΕΛΛΑΔΑ

Stop στους λαθρεπιβάτες: Μπάρες και ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό

stop-στους-λαθρεπιβάτες-μπάρες-και-ηλεκτ-792428

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν μπάρες στο Μετρό και θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, με στόχο την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το σύστημα θα αποτελείται από αυτόματες πύλες εισόδου-εξόδου, με στόχο τη μετατροπή του σε κλειστό, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρεπιβίβασης.

Σταδιακά, το χάρτινο εισιτήριο και οι κάρτες απεριορίστων θα αντικατασταθούν από «ηλεκτρονικές» κάρτες, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μεταφοράς και θα επιτρέψουν την εφαρμογή χρεώσεων στους επιβάτες ανάλογα με τις αποστάσεις που διανύουν ή το χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξουν νεότερα και για το διαγωνισμό για τις 1.000 «έξυπνες» στάσεις του ΟΟΣΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι μπαίνουν στην τελική τους φάση «δύο πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Αττικής και της βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών συγκοινωνιών».

Αναφορικά με την χρηματοδότησή τους, είπε ότι θα έχουμε παράλληλη αξιοποίηση ιδιωτικών και κοινοτικών πόρων ως έργα ΣΔΙΤ. «Προχωρούμε με τα χρονοδιαγράμματα που είχαν ανακοινωθεί. Στα έργα αυτά θα έχουμε παράλληλη αξιοποίηση ιδιωτικών και κοινοτικών πόρων ως έργα ΣΔΙΤ, ένα μοντέλο το οποίο πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει ποιοτικά και σε βάθος χρόνου λειτουργικά έργα και θα ενισχύσει την υγιή επιχειρηματικότητα προς όφελος του πολίτη και του δημόσιου συμφέροντος», δήλωσε ο υπουργός.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:

– Για το έργο του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου
Εγκρίθηκε η έναρξη της τελικής φάσης του διαγωνισμού και εντός του Ιουλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Με το συγκεκριμένο έργο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων μπάρες στο Μετρό για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.

Οι έξι υποψήφιοι, οι οποίοι συνεχίζουν στη διαδικασία του διαγωνισμού και καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής:

1. Intracom IT Services – Intrasoft International – Intracom Telecom – Intrakat

2. Indra Sistemas

3. Τέρνα Ενεργειακή – LG – CNS CO

4. ΑΤΕΣΕ

5. Άκτωρ Παραχωρήσεις – Unisystems

6. EricssonHellas –

Για το έργο Τηλεματικής

Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προσφορές και των δύο υποψηφίων, οι οποίοι στις 29 Μαρτίου 2013 είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

1. Τέρνα Ενεργειακή – Unisystems

2. Intrasoft International – Intrakat Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις εντός των επόμενων δύο (2) εβδομάδων θα προχωρήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου