ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν έχω χαρτιά αλλά είμαι άνθρωπος»

δεν-έχω-χαρτιά-αλλά-είμαι-άνθρωπος-793501

Συνέντευξη Τύπου για τις συνθήκες του επικρατούν στα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών, διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Ο συντονιστής της Κίνησης και σύμβουλος του δήμου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε πως η συνέντευξη είναι αφιερωμένηστον αγώνα των μεταναστών στα “στρατόπεδα συγκέντρωσης”, όπως χαρακτηριστικά είπε,. Ζήτησε να κλείσουν τα “στρατόπεδα συγκέντρωσης” και να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, καθώς και άσυλο σε όλους τους μετανάστες.

Όπως υπογράμμισε ο Π. Κωνσταντίνου, υπάρχουν πολλοί απεργοί πείνας στα κέντρα των μεταναστών. Στην Κόρινθο, μάλιστα, ένας απεργός έχει ξεπεράσει τις 15 μέρες απεργίας πείνας. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι στην Αμυγδαλέζα κρατούνται άνθρωποι που είναι σωματικά αλλά και ψυχικά ασθενείς.

Ο Αμπντούλ Σαφίρ από το Πακιστάν, που είναι από τους πρώτους που έχουν “αποφυλακιστεί” από την Αμυγδαλέζα, όπως είπε ο Π. Κωνσταντίνου, ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί ασθενείς. Κατέδειξε επίσης τις κακές συνθήκες υγιεινής στο Κέντρο, καθώς και τις πιέσεις που δέχονται οι μετανάστες για να υπογράψουν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. «Δεν έχω χαρτιά αλλά είμαι άνθρωπος», υπογράμμισε.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, σημείωσε πως στο Κέντρο της Κορίνθου τέσσερα άτομα έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας, καταδεικνύοντας έτσι τις συνθήκες κράτησης και τα προβλήματα που αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν. Επίσης, τόνισε ότι δεν επαρκεί ένας γιατρός για τα 2.000 άτομα που φιλοξενούνται στην Αμυγδαλέζα, ενώ κι αυτός με τη σειρά του υπογράμμισε την ανάγκη απελευθέρωσης των μεταναστών και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε αυτούς.

Κλείνοντας, ο Π. Κωνσταντίνου ζήτησε να δοθεί άδεια εισόδου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την Αμυγδαλέζα και “έδωσε ραντεβού” για την 1η Μαΐου, δηλώνοντας: «Ο επόμενος μεγάλος σταθμός αγώνα είναι η Πρωτομαγιά και μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ παίρνουμε την πρωτοβουλία να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των μεταναστών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου