ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: Ο Κουβέλης έφτιαξε την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων και μετά δεν την ψήφισε

βενιζέλος-ο-κουβέλης-έφτιαξε-την-τροπ-793538

Ο Φώτης Κουβέλης και ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκαν στο στόχαστρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με το πολιτικό συμβούλιο, άνοιξε μέτωπα.

Μετά την επίσημη εισήγησή του όπου αναφέρθηκε στα θεσμικά πολιτικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος έβγαλε από… τη φαρέτρα του δύο δηλητηριώδη βέλη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέθεσε προσωπικά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι η τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων ήταν σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Την έφτιαξε ο Κουβέλης και μετά δεν την ψήφισε, φέρεται να είπε.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η τροπολογία δεν αφορούσε τον ίδιο προσωπικά αλλά την περίοδο που αρχηγοί στη Νέα Δημοκρατία ήταν οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και στο ΠΑΣΟΚ οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη ΔΗΜΑΡ και φέρεται να είπε: «Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κατασκευασμένο κόμμα του οποίου η βάση προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι κομμουνιστογενής. Από την άλλη, εκπροσωπείται σε διάφορους νομούς από στελέχη δικά μας που όλοι τους ξέρουμε. Αρα έχουμε και εμείς ευθύνη γι’ αυτό λόγω της εσωκομματικής μας διαμάχης.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου

Λίγο αργότερα μιλώντας για την προανακριτική επιτροπή και τη λίστα Λαγκάρντ ήταν η ώρα να ρίξει τα βέλη του στον κ. Παπανδρέου.

Η υπόθεση του κ. Παπακωνσταντίνου, του κ. Διώτη και του κ. Μπίκα δεν είναι επιλογές δικές μου, φέρεται να είπε. Εμένα, συμπλήρωσε, αν με ρώταγε ο Παπανδρέου θα του έλεγα να πάει στην προανακριτική. Εγώ πήγα και κατέθεσα. Και θα περίμενα από τους βουλευτές μας να αναδείξουν τις διαφορές στη συμπεριφορά του Κοντονή και της Κωνσταντοπούλου (υπονοώντας το ότι η πρωινή συνεδρίαση με την παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν είχε καμία σχέση με την απογευματινή, από την οποία απουσίαζε).

Και κατέληξε απαντώντας σε κάποιους από τους παριστάμενους που εξέφρασαν ενστάσεις: «Μη μου λέτε εμένα για καλύψεις, εμένα δεν με υπερασπίστηκε κανείς».

Τέλος, από τη συνεδρίαση έγιναν γνωστές δύο ακόμη αναφορές του κ. Βενιζέλου Η μία αφορούσε στις απολύσεις από το δημόσιο και η δεύτερη εμμέσως το μέλος του πολιτικού συμβουλίου και πρώην γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, τον οποίο πάντως δεν κατονόμασε.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Οι 15.000 απολύσεις στο δημόσιο δεν θα γίνουν γιατί μας το ζήτησε η Τρόικα λόγω δημοσιονομικών αναγκών, αλλά γιατί ήθελε να στείλει ένα μήνυμα μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο» και ότι «σε περιόδους κρίσεων δεν μπορούμε να τα βάζουμε με τον κεντρικό τραπεζίτη».

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου