ΕΛΛΑΔΑ

’Αφαντος ο Γ. Παπανδρέου: Αρνείται να έρθει να καταθέσει στην προανακριτική

αφαντος-ο-γ-παπανδρέου-αρνείται-να-έ-793571

Με το ίδιο υπόμνημα που είχε στείλει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προ εβδομάδος, απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην κλήτευσή του να καταθέσει αυτοπροσώπως γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η Επιτροπή είχε αποφασίσει να καλέσει τον κ. Παπανδρέου παρότι είχε στείλει το υπόμνημα. Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, επέλεξε να στείλει εκ νέου το ίδιο υπόμνημα που είχε υποβάλλει ανταποκρινόμενος στην προφορική πρόσκληση του προέδρου της επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Όπως αναφέρει στο συνοδευτικό του υπομνήματος «σε αυτό περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της Επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση».

Αντιδρώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να επανακληθεί ο κ. Παπανδρέου, όμως η πρόταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (κατά ψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ).

Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση που είχε θέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) και ο Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝΕΛ) για βίαιη προσαγωγή του Γ.Παπανδρέου στην Προανακριτική. Την πρόταση καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ενώ απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη κατέθεσε στην Επιτροπή το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ Ευάγγελος Καραμάνος. Την Τετάρτη τα μέλη της Προανακριτικής έχουν καλέσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου