ΕΛΛΑΔΑ

Πατήρ Χριστόφιλος: Στο facebook και ας με φτάσουν στην ηλεκτρική καρέκλα

πατήρ-χριστόφιλος-στο-facebook-και-ας-με-φτάσ-794795

Μεγάλο θέμα έχει γίνει τις τελευταίες μέρες η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ιερέα Χριστόφιλου Γεωργόπουλου και της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας για χάρη του…facebook.

Ο ιερέας διατηρεί λογαριασμό στη συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα έχει αρκετούς “φίλους”. Κάτι που όμως δεν άρεσε ιδιαίτερα στη Μητρόπολη, η οποία του ζήτησε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Με αφορμή δημοσιεύματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την απαγόρευση στον κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας π. Χριστόφιλο Γεωργόπουλο να διατηρεί σελίδα κοινωνικής δικτυώσεως (facebook) επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:

1. Το Διαδίκτυο, όπως και όλα τα μέσα του τεχνικού πολιτισμού, είναι καλό και ωφέλιμο, εφ’ όσον χρησιμοποιείται σωστά και για καλούς σκοπούς. Αντίθετα μπορεί να προκαλέσει φοβερή ζημιά και σκανδαλισμό, εφ’ όσον χρησιμοποιείται κατά τρόπο ανάρμοστο ἠ και προκλητικό. Εάν αυτό είναι μία γενική αρχή, πολύ περισσότερο ισχύει για τους κληρικούς, των οποίων η παρουσία και οι ενέργειες πρέπει να παραδειγματίζουν και να οικοδομούν και όχι να σκανδαλίζουν και να γκρεμίζουν.

2. Βλέποντας την σελίδα του ως άνω κληρικού και διαβάζοντας δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την απήχησή της σε θαυμάστριες και θαυμαστές, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της σελίδας αυτής και το επίπεδο της επικοινωνίας με τους φίλους της απάδει στην ιδιότητα του κληρικού και δή του μοναχού και προκαλεί πνευματικούς κινδύνους και ψυχική βλάβη και στον ίδιο και στους αναγνώστες του. Γι’ αυτό και του εζητήσαμε να την καταργήσει. Να σημειωθεί ότι τούτο γίνεται για δεύτερη φορά. Προ μηνών, μετά από παράπονα οικογενειάρχου για την αρνητική χρήση του facebook υπό του συγκεκριμένου κληρικού, του συστήσαμε να κλείσει την σελίδα του. Δυστυχώς, παρά την υπόσχεσή του, συνέχισε και διηύρυνε τη διαδικτυακή δράση του.

3. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη περίπτωση κληρικού της Μητροπόλεώς μας, που έχει εκτεθεί στο διαδίκτυο, παρ’ ότι προφορικώς έχουμε επιστήσει την προσοχή των ιερέων μας σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, θα προβούμε στην ἐκδοση ειδικής εγκυκλίου, με την οποία θα ορίζουμε τα δέοντα”.

Απτόητος ο ιερέας

Ο πατήρ Χριστόφιλος πάντως δεν φάνηκε να πτοείται από την εντολή της Μητρόπολης. Με ανάρτηση στη σελίδα του δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει ακόμα και αν τον πάνε στην…ηλεκτρική καρέκλα.

“ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΟΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΕΑΝ ΘΕΟΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΕΑΝ ΘΕΟΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ”” αναφέρει χαρακτηριστικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου