ΕΛΛΑΔΑ

Τρέμει η γη στο Μέτσοβο

τρέμει-η-γη-στο-μέτσοβο-800114

Γεωλογικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους του Μετσόβου «ξύπνησε» με έντονο τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες προκαλώντας ζημιές και ανησυχία.

Ηδη πέντε σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και εκκενώθηκαν, αφού απειλούνται με κατάρρευση, ενώ άλλα 25 παρουσιάζουν σοβαρές φθορές από τις κατολισθήσεις.

Στις συνοικίες Αγιος Δημήτριος και Αγιος Χαράλαμπος του Μετσόβου και στο απέναντι χωριό Ανήλιο, οι κάτοικοι νιώθουν τη γη να υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους. Μετρούν καθημερινά ρωγμές στα σπίτια τους, βλέπουν τοίχους και κομμάτια δρόμων να καταρρέουν και να χάνονται στον γκρεμό, ενώ περιμένουν με αγωνία τις απαντήσεις των ειδικών για το αν και πόσο κινδυνεύουν.

Σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Ηλία Θεοδωρίδη, με τη συμμετοχή και κλιμακίου της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων από την Κοζάνη, ο δήμαρχος Μετσόβου, Ν. Τσομπίκος περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και απηύθυνε έκκληση για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και διακοπής της εξέλιξης του φαινομένου.

Εθνος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου