ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαν σε αγώνα μπάσκετ με 20 μολότοφ και άλλο οπλισμό

πήγαν-σε-αγώνα-μπάσκετ-με-20-μολότοφ-και-800308

Δέκα άτομα συνελήφθησαν για κατοχή βομβών μολότοφ και άλλων αντικειμένων, ενώ πήγαιναν το μεσημέρι της Κυριακής να παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής που διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πλησίον του Γυμναστηρίου, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. ομάδα οκτώ ατόμων ηλικίας 21 έως 33 ετών να κατέχουν ένα πλαστικό κιβώτιο που περιείχε 20 βόμβες μολότοφ και συνελήφθησαν.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. στον προαύλιο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων ένας 33χρονος να κατέχει έναν υαλοθραύστη και ένα σπρέι πιπεριού.

Την ίδια ώρα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πλησίον του Γυμναστηρίου ένας 35χρονος να έχει μέσα στο αυτοκίνητο του, το οποίο μόλις είχε σταθμεύσει, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο και ένα σπρέι.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 10 συλληφθέντες αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα της παράβασης των διατάξεων «σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες» και παράβαση των νόμων «περί όπλων», «περί εξωσχολικού αθλητισμού», «καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και «περί ίδρυσης οργάνωσης και λειτουργίας αθλητικών επαγγελματικών ενώσεων».

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου