ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνας body guard που έγινε σκιά των σταρ του Χόλιγουντ

ο-ελληνας-body-guard-που-έγινε-σκιά-των-σταρ-του-800740

Ηταν φύλακας-άγγελος μύθων της σόουμπιζ. Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Σάρον Στόουν, Τζέιν Φόντα, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ρέι Τσαρλς είναι μερικοί μόνο από τους «μύθους» που τους εμπιστεύτηκαν την ασφάλειά τους.

Οχι μόνο η καριέρα, αλλά και η ίδια η ζωή του Δημήτρη Στάικου μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από χολιγουντιανή ταινία. Ο 55χρονος σήμερα, πρώην σωματοφύλακας, βρέθηκε δίπλα στους μεγαλύτερους σταρ του πλανήτη, για να τα παρατήσει και να αποσυρθεί στην… ταβέρνα του, στη Λίμνη Δόξας Φενεού. «Η πολυτέλεια, τα πλούτη και η κινηματογραφική ζωή απομυθοποιήθηκαν μέσα μου», λέει ο… Κέβιν Κόστνερ της Ελλάδας.

Ο άλλοτε πιστός σωματοφύλακας των διασημοτήτων ξεφυλλίζει για χάρη του «Εθνους της Κυριακής» το λαμπερό άλμπουμ της ζωής του αποκαλύπτοντας τις άγνωστες πτυχές των σταρ που γνώρισε. «Αυτό που μπορώ να πω για αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι τους απομυθοποίησα», λέει με τη σιγουριά που έχει ένας άνθρωπος που έχει ζήσει πολλά. «Εκτός από την ντίβα Σάρον Στόουν, που τσακωθήκαμε», προσθέτει κομπάζοντας.

Οι φίλοι τον ξέρουν ως τον «Ελληνα σωματοφύλακα της Λιζ Τέιλορ». Ως τον άνθρωπο που κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τη VIP προστασία και να γίνει φίλος με τρανταχτά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ. Γνωστές, αλλά και άγνωστες φιλίες όπως με την αδελφή του Ωνάση, Καλλιρρόη Πατρονικόλα.

O Τεντ Τέρνερ, ιδιοκτήτης του CNN, ο Δ. Στάικος και η Τζέιν Φόντα σε βραδινή έξοδο.

O Τεντ Τέρνερ, ιδιοκτήτης του CNN, ο Δ. Στάικος και η Τζέιν Φόντα σε βραδινή έξοδο.

Σήμερα, υποδέχεται καλοφαγάδες στο «Διάσημο κουτούκι του Στάικου» και τους… χορταίνει με ιστορίες βγαλμένες από τις φωτογραφίες που κρέμονται στον τοίχο. Σε αυτές, ο φιλόξενος πρώην σωματοφύλακας ξεπροβάλλει πίσω από μύθους της σόουμπιζ.

Η «εκλεκτή» Από τα εξήντα και πλέον VIP πρόσωπα που προστάτευσε, ο Δ. Στάικος ξεχωρίζει όσα έζησε με τη φίλη του Ελίζαμπεθ Τέιλορ. «Οταν τη γνώρισα, το πρώτο πράγμα που της είπα ήταν ότι έχει τα πιο όμορφα μάτια που έχω δει. Μου απάντησε ότι 10 χρόνια είχαν να της κάνουν κομπλιμέντο», περιγράφει. «Ευγενική, απλή, αυθόρμητη και τόσο προσιτή ήταν αυτή η γυναίκα με τους επτά διάσημους άνδρες, τα αμύθητα πλούτη, την εκθαμβωτική ζωή, που ασκούσε επιρροή σε βασιλιάδες, προέδρους, πρωθυπουργούς και μεγαλοεπιχειρηματίες», λέει χαρακτηριστικά.

Με τη Σάρον Στόουν, την εποχή που η ταινία «Βασικό Ενστικτο» σάρωνε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Λίγα λεπτά πριν είχαν κοντραριστεί έντονα.

Με τη Σάρον Στόουν, την εποχή που η ταινία «Βασικό Ενστικτο» σάρωνε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Λίγα λεπτά πριν είχαν κοντραριστεί έντονα.

Θυμάται την πιο έντονη στιγμή μαζί της. «Ηταν στη ’’Μεγάλη Βρετάννια’’, όπου είχαν μαζευτεί πάνω από 1.000 άτομα. Όλοι οι επώνυμοι της Αθήνας. Υπουργοί, επιχειρηματίες, πρέσβεις ήθελαν να της πιάσουν το χέρι. Η Λιζ από τον πολύ κόσμο είχε τρομοκρατηθεί. Μου ζήτησε να φύγουμε και να επιστρέψουμε στη σουίτα της. Οταν φτάσαμε και αισθάνθηκε ασφαλής, τηλεφωνεί στη ρεσεψιόν και λέει: ’’Είμαι η Λιζ Τέιλορ. Θέλω να μου στείλετε 12 σαμπάνιες, γιατί έχω 12 άνδρες στο κρεβάτι μου’’. Αυτή ήταν η Τέιλορ με το εκπληκτικό χιούμορ της», θυμάται ο Στάικος.

«Α! Μαζί της ήταν και ο Κρίστοφερ Φορμπς. Μεγιστάνας. Είχαν έρθει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο τύπου 737», προσθέτει. Η Τέιλορ ήθελε να τον πάρει μόνιμα στην Αμερική μαζί της. Τελικά έγιναν φίλοι και αλληλογραφούσαν για πολλά χρόνια. Οταν του ανατέθηκε η φύλαξη του σκηνοθέτη του «Νονού», Φράνσις Φορντ Κόπολα, ήρθε αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο που χανόταν στις ταινίες του. Ευγενή, εργατικό, υπομονετικό με μια φωτογραφική μηχανή και ένα φωτόμετρο στο χέρι.

Ο Δ. Στάικος επιβλέπει τους δημοσιογράφους που καραδοκούν για μία δήλωση του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ο Δ. Στάικος επιβλέπει τους δημοσιογράφους που καραδοκούν για μία δήλωση του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Την εποχή που το CNN ήταν στην παντοκρατορία του, λίγο καιρό μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, ο ιδιοκτήτης του, Τεντ Τέρνερ και η σύζυγός του, Τζέιν Φόντα, δύο πλούσιοι και διάσημοι άνθρωποι, εμπιστεύονται τον Δημήτρη Στάικο κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, σε μία δεξίωση με όλη την καλή κοινωνία, ο Τέρνερ εμφανίστηκε με τζιν παντελόνι, καρό σακάκι και αθλητικά μεταχειρισμένα παπούτσια. Αυτή η εμφάνιση εντυπώνεται στον Δημήτρη. Αλλά το κορμί της Τζέιν Φόντα είναι αυτό που θα χαραχτεί στη μνήμη του. «Κάθε πρωί πήγαινε στο γυμναστήριο», ανακαλεί ο Δημήτρης.

Με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Η σύγκριση με τον Κόστνερ Ο οποίος θα γίνει στη συνέχεια ο σωματοφύλακας του Ρέι Τσαρλς (ένας ζεστός και ευγνώμων άνθρωπος), του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, της Τζοάνα Τζόνσον, της ηθοποιού που υποδυόταν την Κάρολαϊν στην «Τόλμη και Γοητεία», και άλλους πολλούς. «Με την Τζοάνα είχαμε πάει στη Σαντορίνη. Ημασταν συνέχεια μαζί, ακόμα και το βράδυ στα κλαμπ. Είχαμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Μου είχε κάνει και δώρο, ένα χρυσό μενταγιόν με τον Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ήμουν ο φύλακας-άγγελός της. Δεν ήθελε πολύ, άρχισαν να με συγκρίνουν με τον Κέβιν Κόστνερ», λέει και τον διακόπτω για να τον ρωτήσω αν το κέρδισε το κορίτσι, όπως γίνεται στην ταινία «Ο σωματοφύλακας».

Στο πλευρό του σπουδαίου τραγουδιστή Ρέι Τσαρλς.

Στο πλευρό του σπουδαίου τραγουδιστή Ρέι Τσαρλς.

Παίρνει μια τζούρα από το τσιγάρο και μου λέει ότι όλες οι διάσημες γυναίκες ήταν κυρίες και το μόνο που ζητούσαν ήταν η φιλία. «Αλλά θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως δεν ισχύουν όσα δείχνει η ταινία. Είσαι 24 ώρες το 24ωρο με ένα άτομο και του παρέχεις ασφάλεια. Τα συναισθήματα μπερδεύονται, αλλά ήξερα πάντα ότι όλα είναι καταδικασμένα και θα έθετα σε κίνδυνο την εταιρεία μου», απαντά με ειλικρίνεια.

Η τελευταία σταρ του Χόλιγουντ που προστάτευσε ο Δ. Στάικος ήταν η Σάρον Στόουν. Ηταν λίγο μετά την ταινία «Βασικό Ενστικτο» που είχε κάνει πάταγο παγκοσμίως. Η σέξι ηθοποιός είχε βρεθεί στην Ελλάδα και ο μπόντιγκαρντ θυμάται ότι ήταν κρύα, απρόσωπη και με πολλές απαιτήσεις. Απ’ την αρχή δεν τα πήγαν καλά. Οι δημοσιογράφοι είχαν πέσει όλοι στον Δημήτρη για να τους εξασφαλίσει συνέντευξη. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο σημερινός υπουργός Αμυνας, ήταν αυτός που τα κατάφερε. «Η Στόουν ήταν δύσκολη περίπτωση», ξεκινά να εξιστορεί ο Στάικος.

Ο Δημήτρης Στάικος σήμερα, στην ταβέρνα του «Το διάσημο κουτούκι του Στάικου» στη Λίμνη Δόξας.

Ο Δημήτρης Στάικος σήμερα, στην ταβέρνα του «Το διάσημο κουτούκι του Στάικου» στη Λίμνη Δόξας.

«Εντονη προσωπικότητα, ατίθαση γυναίκα. Θυμάμαι ότι την περίμεναν πάνω από 2.500 άτομα στο Ακρωτήρι. Οταν φτάσαμε, έγινε χαμός. Η Στόουν έκοψε πάνω από 60 γραβάτες πρόθυμων ανδρών. Εγώ ήμουν έξαλλος. Κάποια στιγμή, κάνει τη λάθος κίνηση να πάρει τη γραβάτα μου. Εκείνη τη στιγμή νευρίασα και της είπα ’’τη γραβάτα μου δεν θα την πάρεις. Τουλάχιστον να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα σε φύλαγε ένας άντρας. Αυτό ήταν. Μετά με συμπάθησε. Αλλά εγώ είχα τελειώσει με την προστασία των επωνύμων εκείνη τη βραδιά. Τα παράτησα», λέει χωρίς ίχνος μεταμέλειας.

Πριν τα παρατήσει, ήταν ο άνθρωπος που του είχε ζητήσει ο Αντώνης Λιβάνης να ψιθυρίσει στο αυτί τού τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, σ’ ένα κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, ότι ο Μένιος Κουτσόγιωργας πέθανε…

Μακριά από τη λάμψη των αστέρων Τα παράτησε όλα για την ταβέρνα του

Ο Δημήτρης Στάικος έζησε από κοντά το ανφάν γκατέ της παγκόσμιας σόουμπιζ, του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Κι όμως, επέλεξε να αποτραβηχτεί στην ταβέρνα «Το διάσημο κουτούκι του Στάικου» στη λίμνη Δόξα, στην ορεινή Κορινθία. Εκεί, όσοι βρεθούν, γνωρίζουν τον κοσμοπολίτη… Dimitris.

Η ζωή του βετεράνου bodyguard δεν είναι ενδιαφέρουσα μόνο λόγω της λάμψης των αστέρων που φρουρούσε. Η προσωπική του διαδρομή είναι εξίσου εντυπωσιακή. Γεννήθηκε τον Μάιο του 1951, «μες στα πλούτη, περιστοιχισμένος από κουβερνάντες και υπηρετικό προσωπικό».

Στην ηλικία των 5 ετών ανακάλυψε ότι ο άνθρωπος που φώναζε «μπαμπά», στην πραγματικότητα ήταν ο θείος του. Η γυναίκα που θεωρούσε μητέρα του ήταν μητριά του που «εποφθαλμιούσε την τεράστια περιουσία της οικογένειας». Τον έστειλαν στο εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης. Στα 17 του ο εισαγωγέας αυτοκινήτων Σαρακάκης του εμπιστεύτηκε σημαντικό πόστο στην εταιρεία. Παρότι νεαρός, κέρδισε τον σεβασμό του επιχειρηματία. Στη συνέχεια πήγε φαντάρος. Με τον στρατό να αποτελεί παρελθόν, ο Στάικος ήταν παρών στο ξεκίνημα της ασφαλιστικής Interamerican με διευθυντή τον 30χρονο τότε Δ. Κοντομηνά.

Εχει κάνει ήδη δύο γάμους και δύο παιδιά, αλλά δεν πτοείται. Προσλαμβάνεται στην εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη, αλλά ούτε εκεί στεριώνει και μετρά ακόμη ένα διαζύγιο. Ο Δ. Στάικος εξελίσσεται σε πετυχημένο διευθυντή μάρκετινγκ, με Τζάγκουαρ, χρήματα και καλή φήμη.

Παντρεύεται στη συνέχεια τη Μάρθα, κόρη μεγαλομετόχου του καφέ Bravo, από καλή και πλούσια οικογένεια. Ο πεθερός του όμως δεν τον συμπαθούσε. Το τέταρτο διαζύγιο είναι γεγονός και έτσι γεννιέται η εταιρεία Επίλεκτες Δυνάμεις Προστασίας Security ΑΕ…

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου