ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Βενιζέλος προκάλεσε το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη

ζωή-κωνσταντοπούλου-ο-βενιζέλος-προκ-713612

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι ο ίδιος προκάλεσε το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, με στόχο τον αποπροσανατολισμό.

“Ο κ. Βενιζέλος, προκάλεσε το επεισόδιο με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, που ήταν απολύτως προβλέψιμο. Ο ίδιος διαχειρίστηκε την ένταση με τέτοιο τρόπο, που οδήγησε στην έκρηξη. Δεν ήταν μυστικό ότι θα επακολουθούσε κάτι τέτοιο. Όλοι το περίμεναν” είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι ξεκάθαρο πως βουλευτές όπως ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βαρβιτσιώτης και ο κ. Ρήγας, είχαν στόχο να προστατέψουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ακόμα ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να προκαλέσει ένταση με εκφράσεις χυδαίου, σεξιστικού και αγοραίου περιεχομένου.

“Πρέπει να αναδειχθεί το τι δεν απάντησε ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ελεγχθεί ποινικά, επειδή είχε τη λίστα αυτή και διακινείται από τους κύκλους ΠΑΣΟΚ ψευδώς, ότι δεν το άνοιξε. Ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε και εκτυπώσεις οι οποίες αγνοούνται. Ο κ. Βενιζέλος δεν έχει απαντήσει για το ότι, ενώ γνώριζε για τη λίστα, είχε εκτυπώσεις της και απαντούσε ψευδώς ότι δεν γνώριζε”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο κ. Βενιζέλος δεν είχε ανοίξει το αρχείο.

Προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης

Ερωτηθείσα, για τις επικρίσεις που δέχεται, σχετικά με την τακτική που ακολουθεί ως προς την εξέταση των μαρτύρων, η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι εξαρτάται ποιο είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και ποιος ομιλεί περί χειρισμών και ποιος θέλει να κάνε διαχείριση.

“Εμείς βρισκόμαστε σε αυτή την επιτροπή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και για να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν. Κάποιοι άλλοι, όπως ο πρόεδρος της επιτροπής, βρίσκονται εκεί για να κάνουν διαχείριση πολιτική, επικοινωνιακή και δυστυχώς και ποινική. Βρίσκονται εκεί για να συσκοτίσουν πτυχές της υπόθεσης που ο λαός πρέπει να γνωρίζει” τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου.

Στην ερώτηση για το αν η ίδια προκαλεί τεχνητή ένταση, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης διακόπτει συνεδριάσεις βιαίως και όλα τα πρόσωπα κλειδιά που συνδέονται με το ΠΑΣΟΚ, απολαμβάνουν την προστασία της ΝΔ, που έχει 5 βουλευτές στην Προανακριτική.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει απόφαση να κάψουν τον Παπακωνσταντίνου, αλλά και να μην εκτεθεί κανένας άλλος από όσους βρίσκονται στη λίστα.

Η κα Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι έχουν δημοσίως αποκαλυφθεί σχέσεις προσώπων κομματικών και κυβερνητικών με πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στη λίστα Λαγκάρντ και έχουν αποκαλυφθεί επίσης σχέσεις προσώπων που συνδέονται με το μιντιακό κατεστημένο της χώρας και βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και τα πρακτικά για να δει ο ελληνικός λαός, τι συνέβη στην Προανακριτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου