Γ. Στουρνάρας: Βγάζουμε τη χώρα από τη σκοτεινότερη περίοδο της ιστορίας

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-04, 20:56:21
Γ. Στουρνάρας: Βγάζουμε τη χώρα από τη σκοτεινότερη περίοδο της ιστορίας

Η διαπραγμάτευση για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις παραμένει πολύ δύσκολη, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος».

Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα κατόρθωσε τελικά να σταθεί στα πόδια της και διαπραγματεύτηκε όσο μπορούσε καλύτερα, δεδομένων των δυσκολιών. «Η Ελλάδα δεν έγινε Ιφιγένεια - ευτυχώς - αλλά η μαμή της ιστορίας. Λόγω της Ελλάδας άρχισε η Ευρωζώνη να απόκτα βασικά στοιχεία αντιμετώπισης κρίσεων», επεσήμανε.

Aναφερόμενος στη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο υπουργός υπογράμμισε: «Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες. Χθες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Έδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό».

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ενώ κατηγόρησε ότι ψεύδονται όσοι λένε το αντίθετο. Η αντιπολίτευση, πρόσθεσε, δεν έχει προσφέρει μέχρι σήμερα κάτι δημιουργικό αλλά επενδύει διαρκώς στην καταστροφή.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση πέρα από το Μνημόνιο, σημειώνοντας πως όταν οι αγορές είναι κλειστές και δεν μπορείς να δανειστείς, όταν δεν υπάρχει άλλη χώρα να σε δανείσει, διαπραγματεύεσαι τους όρους της διάσωσής σου. Η εναλλακτική λύση, συμπλήρωσε, είναι η έξοδος από το ευρώ, λύση την οποία χαρακτήρησε καταστροφική.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=