Τα καρφιά Βενιζέλου στην προανακριτική και ο «θηλυκός Ιαβέρης»

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-04, 17:43:18
Τα καρφιά Βενιζέλου στην προανακριτική και ο «θηλυκός Ιαβέρης»

«Κανόνιζαν πίσω από την πλάτη μου»

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, καθώς και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, οι οποίοι εμφανίζονταν από τα e-mail που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή (από τον κ. Διώτη) να έχουν συνεννοήσεις για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, «καρφώνει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι τού παρέδωσε το επίμαχο usb στις 8 Ιουλίου 2011, ημέρα αντιγραφής του, επιμένοντας ότι το παρέλαβε τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου.

Επίσης, φέρεται να τόνισε με αφορμή τα επίμαχα e-mail ότι «κάποιοι πίσω από την πλάτη μου κανόνιζαν ακόμα και για την διαχείριση της λίστας», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με αγνόησαν». Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος από το περιεχόμενο των e-mail προκύπτει ότι «ο μόνος που δεν υπήρχε στην σκέψη και στην συνείδηση όσων εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα ήμουν εγώ».

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος» είπε επίσης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διατύπωσε αιχμές για την πολεμική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Με κατηγορούν ότι δεν ήθελα να αποκαλυφθεί η λίστα, για να προστατέψω συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρηματίες ή εκδότες, όπως ο κ. Μπόμπολας», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτοντας ότι «αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στην Βουλή τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες, γιατί και στην λίστα εκείνη ήταν εκδότες, όπως η Μάνια Τεγοπούλου και ο κ. Μπόμπολας». 

Ο θηλυκός Ιαβέρης

Ακόμα ένα επεισόδιο σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε επανειλημμένως τον κ. Βενιζέλο πόσους υπολογιστές διαθέτει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ της απάντησε την πρώτη φορά «άπειρους».
Σχολιάζοντας μετά την επανάληψη των ερωτήσεων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η συνεχής επανάληψη της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανιστήριο και την αποκάλεσε «θηλυκό Ιαβέρη».

 

Η κατάθεση Γ. Παπανδρέου

Η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μένει να οριστεί και επιδίωξη της Επιτροπής είναι να γίνει, τελικά, την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θα έχει την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=