Ανω κάτω το διαδίκτυο με τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-04, 13:20:09
Ανω κάτω το διαδίκτυο με τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής [εικόνες]

Πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η κυκλοφορία στο διαδίκτυο χαρτονομισμάτων της δραχμής που δημιούργησε – με προσωπική πρωτοβουλία προφανώς- ο καλλιτέχνης Παύλος Βατικιώτης.

Τα χαρτονομίσματα με ήρωες τη Μαρία Κάλλας, τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον Οδύσσεα Ελύτη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πνεύματος αλλά και της επιστήμης προκαλούν σχόλια, κυρίως με αφορμή την αυξανόμενη εσχάτως συζήτηση περί επιστροφής στη δραγμή.

Μιλώντας στο protagon ο Παύλος Βατικιώτης δήλωσε:: «Ξεκίνησα να τις σχεδιάζω μεταξύ σοβαρού και αστείου... Στο τέλος το πήρα σοβαρά όμως! Θεωρώ πως το νόμισμα πρέπει να είναι όμορφο γιατί είναι κι αυτό καθρέφτης μιας χώρας. Ίσως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της καλαισθησίας ενός λαού...

Όπως και κάθε δημόσιο έγγραφο, διαβατήριο, ταυτότητα, παράβολο κ.λπ... Στην Ελλάδα πάντα υστερούσαμε σε αυτό το κομμάτι γιατί μάλλον κανένας καλός γραφίστας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα έντυπα της Εφορίας είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένα που στο τέλος γίνονται τελείως δύσχρηστα και δυσνόητα...

Δεν ξέρω αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή, αλλά αν αυτό γίνει θα ήθελα πολύ να έχω στο πορτοφόλι μου όμορφα χαρτονομίσματα!».

 iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=