ΕΛΛΑΔΑ

Α. Σαμαράς: “Άρχισε η μετάβαση στον ενάρετο κύκλο της ανάκαμψης”

α-σαμαράς-άρχισε-η-μετάβαση-στον-ενά-713884

Την εκτίμηση ότι το 2013 θα αποτελέσει έτος καμπής για την ελληνική οικονομία διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της εκδήλωσης που οργάνωσε το υπουργείου Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Στόχος είναι να περάσει η χώρα σε ανάπτυξη από το 2014 σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει, ενώ τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται στο επόμενο τρίμηνο και θα αρχίσουν να μετράνε στην αγορά έως το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά ότι τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίουο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα δικαιούνται για τη νέα προγραμματική περίοδο 16,5 δισ. ευρώ από τα ταμεία συνοχής, κονδύλια 3,7 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη, 15 δις. ευρώ τα οποία θα δοθούν για γεωργικές ενισχύσεις και 500 εκατ. ευρώ για δράσεις προστασίας της χώρας (λαθρομετανάστευση κ.α). Ανέφερε δε, ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η απορροφητικότητα των προγραμμάτων έφτασε στο 55%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 49%.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν , μετέφερε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι είναι θετικό πως στα μέσα του Ιουνίου είναι πολύ πιθανό να έχει υπογράφει η προγραμματική συμφωνία για το νέο ΕΣΠΑ μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, ενώ επιβεβαίωσε και εκείνος από την πλευρά του ότι τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ θα διοχετευτούν προς τις ΜμΕ που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

newmoney.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου