ΕΛΛΑΔΑ

Δεν συζήτησα με Παπανδρέου το περιεχόμενο της λίστας, είπε Κ.Μπίκας

δεν-συζήτησα-με-παπανδρέου-το-περιεχό-715061

«Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση» φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Παράλληλα εμφανίστηκε θετικός σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Διώτης φέρεται να κατέθεσε στα μέλη της Προανακριτικής ότι ο κ. Μπίκας του είχε αναφέρει ότι είχε ενημερώσει για την υπόθεση τον κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα πληροφορίες, κύκλο ερωτήσεων από τα μέλη της Προανακριτικής προκάλεσε η αποστροφή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ ότι «είμαι ο άνθρωπος που έφερε τη Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα». Ωστόσο ο κ. Μπίκας διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην συμβολή που είχε με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να φθάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να κρατηθεί και να συλληφθεί για ψευδορκία ο κ. Μπίκας από τον εισαγγελέα. Το αίτημα του ωστόσο απορρίφθηκε για αυτό και αποχώρησε από την συνεδρίαση της Προανακριτικής καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης σε ότι αφορά τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ, τα τρία μέλη της Προανακριτικής που εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν ότι θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις τόσο του κ. Διώτη, όσο και του κ. Μπίκα αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και αν κρίνουν ότι είναι αναγκαίο θα ζητήσουν την κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους.

Η κατάθεση του κ. Μπίκα θα συνεχιστεί την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι. Η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου